“Basın camiasına kapımız her zaman açıktır”

Kırklareli’nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, ziyaretimizde yeni adliye sarayına taşınma işlemlerinin kısmen başladığını, teknik kontrollerin gerçekleştiğini ve Ekim ayı ortalarına doğru tamamen yeni binaya geçmeyi planladıklarını söyledi. Kapağan, basının varlığını doğru bilgi akışı olması açısından çok önemli bulduğunu ifade ederek “Kapımız sizlere her zaman açıktır” dedi.

HSK’nın Yaz Kararnamesi ile Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ilimize atanan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan’a dün Önadım Medya Grubu olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Saat 14:00’daki ziyarete; Önadım gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram, Kırklar Haber gazetesi Sorumlu Yazı İşleri müdürü H. Murat Taner, Gazete Kırklareli gazetesi Sorumlu Yazı İşleri müdürü Furkan Kayan ve muhabirlerimizden Erkan Gökçen katıldı.
“Kırklareli kontrollü büyümeli”
İlimizde 1 ayı aşkın bir süredir görevde bulunan Başsavcı Kapağan, Kırklareli’nin 7. görev yeri olduğunu söyleyerek; “Daha önce Edirne’ye bağlı Havsa ilçesinde görev yapmıştım. O yüzden Trakya’ya aşinayım. O dönem Kırklareli adliyesine de teftiş görevi için gelmiştik. Şehri çok beğenmiştim. Yıllar sonra aynı yere Başsavcı olarak gelmek kısmet oldu. Burası sakin, kendi içinde yaşayan, suç oranları düşük bir kent” diye konuştu. Edirne ve Tekirdağ’ın Kırklareli’ye göre daha kozmopolit olduğunu belirten Kapağan; “Ancak büyümüş olmak beraberinde başka sorunları da getirebiliyor. Mesela Tekirdağ’ın ilçelerinde suç oranı daha yüksek seyrediyor. Kırklareli bu konuların biraz daha dışında kalmayı başarmış. Kontrollü büyümesi daha kayda değer olacaktır” ifadesinde bulundu.
“Geçici kabul
gerçekleşti”
Sorularımız üzerine Yeni Adalet Sarayı ile ilgili açıklamalar da yapan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan şunları söyledi: “Eriklice yolu üzerinde konumlanmış olan yeni binamızda geçici kabul geçtiğimiz günlerde yapıldı.
Şu anda teknik altyapının testleri gerçekleşiyor. İçerideki son fiziki hazırlıklar yapılıyor. Planımız Ekim ayının ortasına kadar taşınma işlemini bitirmek. Çünkü mevcut bina artık hem yeterli değil, hem de fiziken bir adliyeye gerekli olan performansı gösteremiyor. Orada hem hakim-savcılarımız, hem personelimiz, hem de vatandaşlarımız çok rahat edecek.
Yeni adliye binasında kafeterya, yemekhane, konferans salonu, cezaevi satış mağazası, PTT şubesi, vatandaşın işini hızlandıracak ön bürolar gibi yeni birimler de olacak. Fiziken oldukça geniş, ferah bir mekana kavuşmuş olacağız.”
“İşinizde kolaylıklar diliyorum”
Başsavcı Kapağan ziyaretimizde basının çok önemli bir mekanizma olduğuna vurgu yaparak; “Ülkemizde gerçekleşen olayların vatandaşa doğru, tarafsız ve net bir biçimde aktarılması için basının varlığı asla yadsınamaz. Çünkü artık birçok olay farklı şekillerde, değişik algılar yaratılarak kamuoyuna yansımakta. Bu da hem insanların yanlış bilgilenmesine, hem de tarafların zor duruma kalmasına yol açmaktadır.
Bu yüzden basın camiasında işini layıkıyla ve doğru şekilde yapan kişilere çok ihtiyaç vardır. Sizlerin de bu anlamda gösterdiğiniz yüksek enerjiyi kutluyorum. Gazetelerinizi ve yayınlarınızı yakından inceleme fırsatım oldu. İşinizde kolaylıklar diliyorum.
Bildiğiniz gibi Adalet Bakanlığımız, özellikle adli olaylarda tek merkezden doğru bilgi akışı olması için her adliyede Medya İletişim Büroları kurdu.
Herhangi bir konuda her zaman net bilgiyi bizlerden alabilirsiniz. Basına camiasına kapımız her zaman açıktır” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sağdaki ikisi cenaze namazı mı kılıyor?

  2. sırtlan sürüsü gibi dizilip sayın başsavcıyı pavyon fedaileri gibi nasıl darladıysanız artık bir tek o ceketini iliklemiş. gerçekten tebrikler.