“Başbuğumuz Alparslan Türkeş, bizim için siyasi bir lider olmaktan ötedir”

MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 26’ncı yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında Başbuğ Türkeş’in kendileri için siyasi bir liderden çok daha öte olduğunu vurgulayan Savaşan, bir “dava adamı” olarak Türkeş’in örnek olduğunu aktardı. Türk milliyetçiliğinin bugün bulunduğu konuma Türkeş’in verdiği mücadele ile geldiğini ifade eden Savaşan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edinmiş, tüm turan coğrafyasının takdirini kazanmış Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ Beyefendi’yi vefatının 26. Yıldönümü dolayısıyla saygı, özlem ve minnetle yâd ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin en zorlu zamanlarında cansiperane bir inanmışlıkla; ahval ve şerait gözetmeksizin mücadeleden biran bile vazgeçmeyen merhum Başbuğumuz, bizler için yalnızca siyasi bir lider olmaktan öte tüm yaşantımızda sergilediğimiz duruşumuza ışık tutan bilge bir şahsiyettir. Türk milleti ve tarihi varlığını fikir ve aksiyon numunesi büyük liderlere borçludur. Büyük liderler mücadelemizin rehberi, büyük fikri uyanışlarımızın mihmandarları ve birliğimizin ve kudretimizin harçlarıdır. Büyük liderler yaşadıkları zamanın dışına taşan ve destanlar yazanlardır. İşte Başbuğ Alparslan Türkeş Bey de yaşadığı zamanın dışına taşmış ve dünya döndükçe unutulmayacak, tarih sayfalarında kendini gösterecek bu büyük liderlerden birisidir. Türkeş Bey Türk milletinin vicdanında doğmuş, Türk-İslam sancağını en yüksek mertebelere çıkarmak için varlığını feda etmiş müstesna bir dava adamı olarak bizlere örnek olmuştur.

Bilge Kağan’dan Alparslan’a ulaşan dik duruş, Osman Gazi’den Fatih’e ulaşan kutlu fetih, Kanuni’den Gazi Mustafa Kemal’e ulaşan dirayet ve şuurla hareket eden Başbuğ Alparslan Türkeş Bey, en zor dönemlerde yalnızca ve yalnızca aziz milletini, vatanını ve sevgisini her zaman dile getirdiği evlatlarını her şeyden evvel tutmuş; bu uğurda ömrünü vakfetmiştir. Tarih, davası ve Türk milleti adına yaptıkları hususunda onu her zaman haklı çıkarmış, vizyonu her dönem hayranlık uyandırmıştır. Türkeş Bey, Türkiye’nin en karanlık dönemlerinde, 9 ışık doktriniyle karanlığı aydınlatmış, siyasi ve fikri hususlarda tüm kirli oyunları bozmuştur.

Türkeş Bey’i gerçek manada anmak; O’nu doğru anlamaktan, ülküsünü, fikirlerini bütünüyle benimsemek ve emanetine yüksek bir şuurla sahip çıkmaktan geçer. O, Türk Milliyetçiliği bayrağını, milliyetçiliğin tehlikeli görüldüğü bir dönemde en yüksek şuurla savunmuştur. 1944’de tabutluklara sokulan, vatan hainliği ve ırkçılık olarak mahkûm edilen Türk milliyetçiliğinin kaderi Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’in aziz mücadelesiyle hak ettiği yere gelmiştir. O’nun kendi ifadesiyle ‘Milliyetçi-Ülkücü Hareket, büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarı olarak doğmuş ve gelişmiştir.’

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in vefatının 26. Yıldönümü vesilesiyle başta Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş Bey'i, aziz şehitlerimizi ve tüm ülkücü şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hepsinin mekânı cennet, ruhları şad olsun.” (A.Kaya)

a

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol