Başbakan Yıldırım Kılıçdaroğlu ile Afrin’i konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin şu ana kadar herhangi bir asker kaybının olmadığını ifade ederken, “İnşallah kısa süre içerisinde bu harekatı tamamlayıp hem Afrin’de yaşayan insanların huzura kavuşması hem de ülkemize, sınırlarımıza saldırıların ve tehditlerin ortadan kaldırılması sağlanmış olacaktır” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Basına kapalı olarak yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ortak basın açıklaması yaptı.
“Operasyon kaçınılmaz olarak ülkenin gündemine geldi”
Kılıçdaroğlu, “Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Başbakan lütfedip bilgi verdiler. Şunu açıkla ifade etmek gerekiyor; Türkiye’nin sınır güvenliği çok ama çok önemlidir. Bulunduğumuz coğrafya sınır güvenliğine önem vermemiz gerektiğini zorunlu kılıyor. Bu bağlamda Zeytin Dalı Operasyonu kaçınılmaz olarak ülkenin gündemine gelmiştir. Kahraman askerlerimiz mücadelelerini sürdürüyorlar. En büyük arzumuz kimsenin burnu kanamadan, görevlerini yapıp ülkemize dönmeleridir” dedi.
“Askerlerimiz Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkı yapıyorlar”
Suriye’nin toprak bütünlüğünün de çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla askerlerimiz görev yaparken bir taraftan terör ve terör örgütünü cezalandırırken öte yandan Suriye’nin toprak bütünlüğüne aslında bir anlamda katkı yapıyorlar. Bu bağlamda biz kahraman ordumuzun görevini başarıyla yerine getirmesini arzuluyoruz, istiyoruz. Allah onlara yardımcı olsun, en büyük dileğimiz bu” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım: “Afrin’e
yapılan harekat bir barış
harekatıdır”
Başbakan Yıldırım da 20 Ocak itibariyle, Suriye’nin Afrin bölgesinde uzun süreden beri konuşlanmış terör faaliyetlerini yok etmek amacıyla Zeytin Dalı Harekatı başlatıldığını belirtirken,
“Bu ad çok anlamlı çünkü Afrin zeytiniyle meşhur bölge. Afrin’e yapılan harekat bir barış harekatıdır; Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen ve diğer etnik gruplara sahip yerel halkın PKK, DEAŞ terörünün baskısından kurtarılması, özgürlüğüne kavuşturulması, yerlerinden yurtlarından edilmesinin önüne geçilmesi” dedi.
“Suriye’nin toprak
bütünlüğünün korunması
hassasiyetimiz”
Kılıçdaroğlu’nun da söz ettiği gibi hassasiyetlerinin olduğunu ifade eden Yıldırım, “Hassasiyetlerimiz nedir; Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgede terör örgütlerinin baskı, zulüm yaparak halkı yıldırmalarının önüne geçilmesi. Bütün bunu yaparken de tabi ki sivillerin zarar görmemesi” diye konuştu.
“İlk iki günde 170’den fazla hedef imha edildi”
Harekatın başarıyla devam ettiğini kaydeden Yıldırım, şu bilgileri verdi:
“İlk iki günde yapılan çalışmalarda 100’ün üzerinde uçakla belirlenen 170’den fazla hedef imha edilmiş ve uçaklarımız görevini tamamlayarak yerlerine dönmüştür. 21 Ocak itibariyle de kara harekatı başlamış bulunmaktadır, şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur. Ancak Kilis’te konuşlu askerlerimize taciz saldırıları olmuş ve bir aske-
rimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Dün akşam saat 22.00 sıralarında icra edilen hava harekatı ile daha önce Reyhanlı ve Kilis’e roket gönderen Afrin’deki nokta bombalanmış ve etkisiz hale getirilmiştir.
Ancak geçtiğimiz süre içerisinde Kırıkhan’a yine bir füze gönderilmiş ve bir TEDAŞ görevlisi şehit olmuştur. Bu konuyla ilgili de gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.”
Teşekkür etti: “Milletim adına, hükümetim adına şükranlarımı sunuyorum”
Yıldırım, harekata 80 milyonun tek yürek halinde destek verdiğini ifade ederek, “Aynı zamanda siyasi partilerimiz; başta ana muhalefet partisi ve değerli Genel Başkanı olmak üzere ve MHP de bu harekata tam destek vermektedir. Harekatın karşısında cılız, bazı çatlak sesler çıkmakla beraber kayda değer, yurt çapında bir toplumsal olay meydana gelmemiştir. Gerek sosyal medyada gerek geleneksel medyada yapılan bazı açıklamalar, yasalara aykırı, bölücülüğe ve halkı isyana çağıran açıklamaların muhatapları hakkında da gerekli soruşturmalar yapılmaktadır. İnşallah kısa süre içerisinde bu harekatı tamamlayıp hem Afrin’de yaşayan insanların huzura kavuşması hem de ülkemize, sınırlarımıza, Hatay’da, Kilis’te civarda bulunan karakollarımıza, köylerimize, ilçelerimize saldırıların ve tehditlerin ortadan kaldırılması sağlanmış olacaktır. Bir kez daha CHP Sayın Genel Başkanı’na teşekkür ediyorum, verdikleri destekten dolayı, milletim adına, hükümetim adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. (ANKA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol