Başbakan Yıldırım; “Bizim Ruhumuz Kuvayı Milliye Ruhudur”

Başbakan Binali Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli
6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ak Parti Kırklareli 6. Olağan İl
Kongresi’ne katılan Başbakan Binali Yıldırım’ı coşkulu bir
kalabalık karşıladı. Konuşmasında Kırklareli halkına teşekkür ederek başlayan Yıldırım, Kırklareli’nin Kırk Şehidine
şükranlarını sundu. Kırklareli ve Pınarhisar’ın parti ve ülke tarihi açısından ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Yıldırım,
"Kırklareli’ne ve Pınarhisar’a teşekkür borcumuz var. 5 ay dünya liderimizi ağırladı. Teşekkürler Pınarhisar." ifadelerini kullandı. Kırklareli 6.Olağan İl Kongresi’nde Alper Çiler bir dönem daha AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı görevine seçildi.

30 Aralık 2017 Cumartesi günü Adalet ve Kalkınma Partisi 6.Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Vatandaşların salonu hınca hınç doldurduğu genel kongreye; Başbakan Binali Yıldırım, Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Milsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, eski milletvekilleri, partinin ilçe teşkilatları, kadın kolları ve çok sayıda parti mensubu katılım gösterdi.
Genel Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Alper Çiler; “İlimizde yapılan eserler başta Kırklareli Üniversitesi olmak üzere duble yollara, devlet ve diş hastanelerine, şehir suyu arıtma tesisleri, stadyum, ergene nehrinin atıksulardan arındırılması, tüm derelerin ıslahı, adliye yapımı, Alpullu Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesi gibi daha burada sığdıramayacağım bir sürü yatırımlar en ufak hizmete kadar bizde yetişebildiğimiz kadar milletvekilimiz ile birlikte elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştık.” diye konuştu.
“Vatandaşlarımızın taleplerini kapı kapı gezerek dinledik”
“Yine bu görev siz delegeler tarafından da bize verildiği takdirde hava alanı, hızlı tren, yeni hastaneler, eni yatırımların ilimize kazandırılması noktasında hep birlikte beraber çalışacağız. 3 yıllık dönemimizde işçinin, işsizin, fakir fukaranın her zaman yanında olduk hamdolsun. Orman köylümüzün talepleri dahil tüm talepleri daha onlar bize iletmeden kapı kapı gezerek çözmeye çalıştık. Tüccar, esnaf sanatkarların bağlı oldukları sivil toplum örgütlerini bizzat kapı kapı gezdik. Dertlerini ayrıca Ankara’ya iletmeye çalıştık. Kapımızı, telefonumuzu her türlü açık tutuk, her pazartesi parti binamızda sizlerle beraber halk günü yaptık. Ayrım yapmadan hemşerilerimizi dinleyerek tek tek meselelerine çare bulmaya çalıştık. İlimizde parti içi dayanışmayı sağladık” dedi.
“Tüm ilçeleri AK Partili belediye yapma niyetindeyiz”
Çiler’in ardından kürsüye gelen Milletvekili Selahattin Minsolmaz; “2019 yerel seçimlerinde başta Merkez İlçe olmak üzere tüm ilçeleri AK Partili belediye yapma niyetindeyiz. İlimizin tarımla hayvancılıkla sanayi ile turizm ile hemen hemen her sektörle ciddi bir ilişkisi var. Burada yapılan planlamaların bir bütünlük arz etmesi açısından 2007 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan olduğu zaman Trakya Gelişim Planı adı altında Kırklareli’nin Edirne ve Tekirdağ ile birlikte değerlendirildiği hem kaynakların korunması hem doğanın korunması hem istihdamın artırılması hem de bölge insanı için özel önem arz eden Ergene Nehri’nin temizlenmesi açısından çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Sadece bu proje ile hükümetimiz tarafından Trakya illerine 10 milyar Türk Lirası ayrılmış oldu. Yeşil Trakya’nın daima güzel kalması için hükümetimiz gerçek alamda çevrecilikte yapıyor” ifadelerini kullandı.
“Tüm teşkilatımıza teşekkür
ediyorum”
“3 tane seçimle birlikte oyumuzu Kırklareli’nde, Trakya’da artırarak başarımızı taçlandırmak istiyoruz. Burada tüm siyasi katmanlarda uyum içerisinde çalıştığımız başta İl Başkanımız ve İl Yönetimine, yine tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Genel Kongrede konuşan son isim ise Başbakan Binalı Yıldırım oldu. Kırklareli’ne birçok müjdeli haber veren ve Kırklareli Halkına ilgilerin ve sevgilerinden dolayı çok teşekkür eden Yıldırım, konuşmasında şunları dile getirdi; “Türkiye'nin değişmez gündemi; kalkınmadır, refahtır. Gündemimizde hep hizmet var, hep millet var. Türkiye'yi her alanda dünyanın ilk sıralarına taşımak, değişmeyen görevimizdir. Dünyaya örnek dev projeleri gerçekleştirmek, bizim görevimizdir”
“Kırk Şehidimizi saygıyla
selamlıyorum”
“Kırk kimse şehit oldu bu yerde. Adı bu ad ile anıla bundan böyle bu belde" yazılı olduğunu belirterek, "Kırklar Baba Dergahı'nı, kırk erenleri, kırkları selamlıyorum. Kırk yiğidimizi, şehidimizi rahmetle anıyorum”
Pınarhisar Yeni Türkiye’nin başladığı yerdir
“Pınarhisar'ın, Türkiye'nin aydınlık yoluna giden yürüyüşünün başladığı yer, eski Türkiye'nin kötü algılarından yepyeni ufka açılışın sembolüdür. Karanlık ve zor yıllarda, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir şiir yüzünden hapse mahkumdu. Hapis cezasını burada, Pınarhisar'da, sizin mekanınızda geçirmişti.

Pınarhisarlılar, Kırklarelililer, sizler dünya liderini, Cumhurbaşkanımızı bağrınıza bastınız. Ona kol kanat gerdiniz. Onun için Pınarhisar'ın önemi bizim açımızdan çok farklı”
“Pınarhisar, Beş ay Türkiye liderini ağırladı”
“Beş ay Türkiye liderini ağırladı ve Türkiye siyasetine armağan ettiniz. Teşekkürler Kırklareli, teşekkürler Pınarhisar... Kırklareli de Edirne gibi bir serhat şehrimiz. Bu vatanın her köşesi, her karış toprağı bizim için mukaddes. Van'ın, Şanlıurfa'nın, Erzurum'un, Malatya'nın, Mardin'in evladı burada askerlik yaparken, aynı vatanı bekliyor. Kırklareli'nin, Edirne'nin, Tekirdağ'ın evlatları da İç Anadolu'da, Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da askerlik yaparken aynı Türkiye'yi, aynı Ay-Yıldızlı Bayrağı bekliyor”
“Türkiye'nin değişmez gündemi; kalkınmadır, refahtır”
“Türkiye'nin değişmez gündemi; kalkınmadır, refahtır. Gündemimizde hep hizmet var, hep millet var. Türkiye'yi her alanda dünyanın ilk sıralarına taşımak, değişmeyen görevimizdir. Dünyaya örnek dev projeleri gerçekleştirmek, bizim görevimizdir. Millete hizmette asla ve asla yorgunluk olmaz. Biz her zaman kendimizi yeniliyor, her an hizmete ilk günkü gibi devam ediyoruz. Heyecanımızı sürekli diri tutarak, hizmet aşkıyla görevimize devam ediyoruz.
Sizin coşkunuz, sizin heyecanınız sayesinde bu ülke makus talihini yenmesini bildi. Sizin umut dolu yürekleriniz sayesinde bu ülke karamsarlığı, her türlü umutsuzluğu geride bıraktı. Sorunları torunlara bırakmadık, çöze çöze bugünlere geldik. Bugün işçi kardeşlerimizin yüzünü güldüren, engelli, yaşlı, çocuk, genç demeden bütün vatandaşlarımızın hukukunu gözeten ihtiyaç sahiplerinin yanında olan, kadınlarımızın her alanda söz sahibi olmalarını sağlayan, enerji, sağlık, ulaştırma gibi daha birçok alanda ülkeye çağ atlatan, bölgesel adaletsizlikleri gideren, Türkiye'yi dünyada ilk sıralara çıkaran partinin adı; AK Parti'dir”
“Sizin gayretleriniz,
kalkınmanın yolunu
aydınlattı”
“AK Parti adaletin ve kalkınmanın ta kendisidir. AK Parti, demokrasi ve hukukun partisidir. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarını koruyan partinin adıdır. Bu hareketi, bu partiyi siz bu hale getirdiniz, iyi ki varsınız. Allah sizden razı olsun. Sizin gayretleriniz, Türkiye'de demokrasinin, hukukun, istikrarın, refahın ve kalkınmanın yolunu aydınlattı”
“Millete efendilik etmek için değil, millete hizmet etmek için geldik”
“Sürekli şunu söyleyeceğiz; biz Türkiye'ye adanmış bir hareketiz. Biz Türkiye'ye adanmış bir kadroyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, millete efendilik etmek için değil, millete hizmet etmek için gelmişiz. Bakın size ibretlik bir şey söyleyeceğim. Bunu sizlere söylüyorum çünkü sizler ekmeğini bu bereketli topraklardan çıkaranlar olarak bunu çok iyi anlayacaksınız. AK Parti olarak 2002'de iktidara geldiğimizde hatırlayın; tarıma, hayvancılığa, çiftçiye verilen desteklerin tamamı kalkmıştı. Neden? Çünkü ekonomik kriz olmuş, ülke çökmüş, faizler almış başını gitmiş, Türkiye IMF'nin pençesine düşmüş. Kılıçdaroğlu'nun özlediği Türkiye; demokrasinin olmadığı, IMF kapısında el açılan Türkiye'dir”
“Tarıma desteği 37 milya liradan 162 milyar liraya çıkarttık”
“Tarım desteklerini kaldıran hükümetlerin aksine çiftçiye, köylüye gereken desteği verdiklerini, çiftçinin, hayvancılığın, tarımın yanında yer aldı. Tarıma verilen destek miktarının 7 kat artığını, tarımsal gelirin 2002'deki 37 milyar liradan, 2016 sonunda 162 milyar liraya çıktığını, tarımsal gelirlerde Türkiye'nin Avrupa'da ilk sırada yer alıyor”
“Öğrencilik yıllarımda Alpullu’ya geldim”
“Alpullu Şeker Fabrikası Cumhuriyet tarihinde ilk önce Gazi Mustafa Kemal'in emriyle kurulmuş bir şeker fabrikası. Araştırdım, kitaplara baktım, kütüphanelere gittim, bulamadım. Sömestr tatiliydi, sonunda 'Oraya gideyim, orada Alpullu Şeker Fabrikası hakkında bilgi alayım.' dedim. Otobüse bindim, geldim Alpullu'ya bir gün boyunca bilgi alarak, fabrika ne zaman yapılmış, ne gibi hizmetler yapmış, bunları yazdım, ödevimi tamamladım. Bunu niye anlatıyorum? Çünkü öyle bir Türkiye'den bugün elimizdeki cep telefonuyla dünyanın her türlü bilgisine ulaşabilen bir Türkiye'ye geldik. Bunu getiren AK Parti iktidarıdır, sizin iktidarınızdır. Şimdi arama motoruna giriyorsunuz, istediğiniz bilgi hemen önünüze seriliyor. Buraya gelirken merak ettiklerimize yolda baktık, Kırklareli ile ilgili her türlü bilgiye anında ulaştık” dedi.
“Kuvayi Milliye Ruhu
Kırklareli’nde dimdik
ayaktadır”
“15 Temmuz'da darbeci çakalların karşısına çıkan da tankların karşısında korkusuzca duran da Cumhurbaşkanımızın meydanlara çağrısına kulak veren de enkaz altından dolunay gibi bir bağımsız devlet çıkaran da Kuvayi Milliye ruhudur. İşte o ruh bugün Kırklareli'de dimdik ayaktadır. Bunlar, siyaseti her gün ortaya çıkıp aslı astarı olmayan yalan dolan laflarla gündeme getirmeye çalışmak zannediyor. Yıllardır bozuk plak gibi aynı sözlerle aynı nakaratlarla milleti ikna edeceklerini zannediyorlar. Sanıyorlar ki bu millet, onların dersini çalışmadığını bilmiyor. Allah'a şükür bu milletin karşısına hiçbir zaman böyle tutarsız, böyle boş laflarla çıkmadık. Bu ülkeye her alanda çağ atlattık, laf üstüne laf etmedik, taş üstüne taş koyduk” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler o günün adına Başbakan Binali Yıldırım’a hediyesini verdikten sonra Kırklareli AK Parti Teşkilatı ile fotoğraf çektirdi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimlere 2 aday katılacaktı ancak seçime dakikalar kala adaylardan Emin Tunç, adaylıktan geri çekildi. Bu durumun ardından seçimlere tek liste olarak giren Alper Çiler güven tazeleyerek bir dönem daha AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı görevine geldi. Seçimde 405 delege oy kullanırken geçersiz oy bulunmadı. Çiler, seçimlerin ardından kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol