Başarının kokusunu aldılar

Bu gurur bizim diyerek başlamak gerek. Çünkü bu sporcular çoğu alanda Kırklareli ismini en güzel yerlere taşıyarak inanılmaz başarılar yaşattılar. Şimdi ise bu dört pırlanta gibi sporcunun tek hedefi Avrupa Şampiyonası Yıldızlar Milli Takım Seçmelerinde ellerinden gelenin en iyisini yapıp hedefe ulaşmak. Onlar başarısının kokusunu aldılar ve hazırlar…

“Başarı size altın tepside önünüze koyulan bir madalya değil. Birçok şeyi yaptığınıza inandığınız halde başarı elde edemiyorsanız, yapmadığınız şeyleri araştırıp onları yapmaya başlamanız gerekiyor demektir. Birçok kişinin hayatta yerinde saymasının yegâne sebebi başarısızlık sebeplerini anlamadan, her zaman yaptıkları şekilde çalışmaları, ya da başkalarının başarı hikâyelerini taklit etmeye çalışmaları. Başarılı insanların başarıya giden yolda belirli eğilimleri olsa da, sizin karakteriniz, bulunduğunuz konum ve çevreniz sizin ayrı atılımlar yapmanızı gerek gösteriyor olabilir. O anınızı iyi analiz edin, kendinize karşı dürüst olun ve harekete geçin” diyerek öncelikle elin taşın altına koyulmasından bahseden Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil, sporcuların bulundukları yere çokta kolay gelmediğini mxşldysç
Buralara kadar gelmenin arkasında, büyük sorumluluk almaları vardır
Yeşil ayrıca sorumluluğun önemine de vurgu yaparak, hemen her yaş grubunun alabileceği belirli sorumluluklar var diyebiliriz. Kişisel gelişim ve başarılı birer birey olmak için sorumluluk almak, sorumluluk bilinci ile donanmak önemli noktalardan biridir. Sorumluluk almaktan çekinen ya da sorumluluk teslim edilmeyen bireyler vakitle hayatta önüne geldikleri zorlukların içinden çıkamadıkça bu durumu çevrelerine mal etmeye başlıyorlar. Oysaki başarılı insanlar kendilerini her işten sorumlu tutarlar. Üstelik bu durumun mimarı da kişinin kendisinden başkası olamaz. Başarısızlıkların nedenini başkalarına yüklemek yerine sorumluluk duygusunu geliştirmek ve sorumluluk almaya başlayarak ilk adımı atabilirsiniz diyerek sporcuların bu aşamaları en iyi şekilde geçerek büyük organizasyonlarda boy gösterdiklerine değindi.
26-27 Temmuz Karaman’da Kırklarelililerin konuşulması dileği ile
33 kg Rümeysa Nur Ergin, 44 kg Şefika Çakal, 44 kg Şevval Çakal, 47 kg Duygu Kasırga’lık Kırklarelili sporcular Karaman’da damga vuracak başarıya imza atmak için kolları sıvadılar. Bu önemli süreçte Kırklareli halkının onlara olan güveni tam. Buralara kadar gelerek bizlere şuana kadar büyük gurur yaşatan sporcularımıza olan güvenimiz tam. Son olarak görüşlerini belirten Ergin Spor Kulübü Antrenörü Savaş Ergin, "Bizler Kırklarelili taekwondocular olarak çok büyük bir aileyiz ve her sporcumuz bu büyük ailenin birer ferdi. Dolayısıyla sen, ben ya da o diye bir kavram yok. Her anlamda "BİZ" varız. Bunun bilincine varan, bununla birlikte hareket eden her sporcumuz da onun için en iyiyi planladığımızın farkına varıyor. Bu tabloya bir de aileler eklenince, aslında başarının temelleri kendiliğinden atılmış oluyor. Bizler Ergin Spor Kulübü olarak, gelecekte ne yapacağımızı, nasıl bir proje izlememiz gerektiğini her zaman sporcularımızın hayalleri, hedefleri ve istekleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz" sözlerine vurgu yaptı.
Ergin, başarı için ne olursa olsun ilk hedeflerinin yine gurur kaynağı olmak olduğunu, bunu da başardıklarını belirterek; "Gün gelecek Ergin Spor Kulübü herkesin ortak noktası olmayı başaracak. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutarak, spora gönül vermelerini istiyoruz. Yoğun antrenman temposu, başarı öyküleri, azim, yetenek ve aile desteği bir araya gelince, kötü alışkanlık kendiliğinden uzaklaşıyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatlarını dolu dolu yaşamaları, yeteneklerini değerlendirmeleri adına bizler birer elçi olarak yapmamız gerekeni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ergin, başarının çok çalışarak, inanarak olabileceğini, yorgunluğun ve stresin elde edilen galibiyetlerle yok olacağının altını çizerek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol