"Başarılı olacağınıza gönülden inanıyorum"

Bugün gerçekleşecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG-2) Sınavı dolayısıyla Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım bir mesaj yayınladı. Aşım mesajında şunları kaydetti; "Yoğun bir çalışma temposunun ardından 26-27 Nisan 2017 Çarşamba-Perşembe  günleri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG-2) Sınavı’na gireceksiniz. Geleceğiniz için önemli bir dönemeç olan bu sınavda uğraş verip ter dökeceksiniz. 

Emek ve gayretlerinizin karşılığını alacağınıza inanıyorum, çünkü elinizden gelen tüm gayreti gösterdiğinize eminiz. Bütün gücümüz ve gayretimiz, sizin iyi bir eğitim almanız içindir. Her bir sınava girmeden önce bu sınavın ait olduğu dersle ilgili önyargılarınızı sınıfın kapısına bırakın. Sorulara nesnel ve olumlu bir zihinle yaklaşın ve başaracağınıza inanın. Başarıya ulaşmak için sorumluluk duyma, hedef belirleme, kararlı olma, planlı çalışma ve kendine güven de gereklidir. Bilginizden emin olun,kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın. Sınav günü heyecanınızı kontrol altında tutun ve sizi olumsuz anlamda etkileyecek her türlü iletişimden kendinizi soyutlayın. Girecek olduğunuz sınav ise bu çalışmalarınızın değerlendirileceği bir vasıta olacak. Başarılı olacağınıza gönülden inanıyorum.
Kıymetli Veliler, Sizin yavrunuzla birlikte milyonlarca genç de bu sınavda ter dökecek. Çocuğunuz, hayatındaki çok önemli dönüm noktalarından birinden geçecek. Sizler de bunun farkında olarak ona gereken desteği sağlamaya çalışmalısınız. Sınavın sonucu her ne olursa olsun onu koşulsuz sevdiğinizi unutmamalı ve bu duygunuzu da çocuğunuza hissettirerek rahat bir şekilde sınav sürecini yaşamasını sağlamalısınız.
Değerli meslektaşlarım, 26-27 Nisan 2017 Çarşamba-Perşembe günleri gerçekleştirilecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG-2) Sınavı’na girecek olan Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde gösterdiğiniz özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum; verdiğiniz emeklerin karşılığını alacağınıza gönülden inanıyorum. Bu sınavı sorunsuz bir şekilde uygulayarak, öğrencilerimizin güven ve huzur içerisinde sınavı bitirmeleri için üzerinize düşen görevleri hakkıyla yerine getireceğiniz arzusu ile sizlere görevlerinizde başarılar diliyorum."
İlimizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem ortak sınavları 26-27 Nisan 2017 Çarşamba-Perşembe 69 okulumuzda, 287 salonda toplam 3711 öğrencimizle gerçekleştirilecek. 8’inci sınıflar için 2. Dönem ortak sınavları; 26 Nisan 2017 Çarşamba ve 27 Nisan 2017 Perşembe günleri yapılacaktır. Her sınav günü, üç dersin yazılısı ayrı ayrı saatlerde olacak şekilde bir oturum hâlinde yapılacak.
Her ders yazılısı için 20 soru sorulacak, 40 dakika süre verilecek olup ders yazılıları arası dinlenme süresi 30 dakika olacak. Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinden dolayı her bir dersin sınav süresi 55 dakika olacak. Sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresi 15 dakika olacak. Ortak Sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık kullanılacak.
Ortak Sınavların gerçekleştirileceği her bir dersin sınavı yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başlayacak ve tamamlanacak. Birinci oturumda sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi derslerinin yazılıları, ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin yazılıları gerçekleştirilecek. (Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol