Balkan Topraklarımız Yerli Tohumlarla Buluşacak

 

Kırklareli’nde gerçekleştirilen Yayla, Bolluk Bereket Ve Bağ Bozumu şenlikleri kapsamanda yayla meydanı birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.


Kırklar Haber

Kırklareli’n de gerçekleştirilen Yayla, Bolluk Bereket ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamanda Yayla Meydanı birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
Bunlardan biride Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Belediyesi Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Derneği ve Çanakkale Aşçılar Derneğiyle birlikte yürütülen ve bu sene 3’sünün düzenlendiği Trakya Yerel Tohum Ve Takas Etkinliği 

Gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında en dikkat çekici etkinliklerden biri “Trakya Yerel Tohum Ve Takas etkinliği” oldu. Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Belediyesi Avrasya Gastronomi Ve Aşçılar Derneği ve Çanakkale Aşçılar Derneğiyle birlikte yürütülen ve bu sene 3’sünün düzenlendiği Trakya Yerel Tohum Ve Takas Etkinliği vatandaşların yoğun bir şekilde tohum takasında bulunmasıyla devam ediyor. SlowFood Trakya Lideri Ali Çakır’ın önderliğinde gerçekleştirilen bu yıl 3.kez düzenlenen etkinlik için şu açıklamalarda bulundu;
”Bu sene 3.’sünü düzenlediğimiz Trakya Yerel Tohum Ve Takas etkinliğindeyiz. Bugün burada Türkiye’nin çok farklı yerlerinden ve noktalarından gelen ve Balkan Coğrafyasının farklı noktalarından gelen yerel tohumlar elimize ulaşıyor. Gönüllüler buraya tohumlarını getirerek bu tohumları karşılıklı olarak takas ediyorlar. Burada gerçekleştirilen bu takas etkinliğinin amacı satışının yasak olmasıdır. Biz kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşuyuz ve ticari kaygımız olmadığı içinde daha çok vatandaşa ulaşmak amacıyla bu tohumları çoğaltarak yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Bugün buraya ziyarete gelecek olan vatandaşlarımız yaklaşık elli çeşit tohumu buraya getirecek ve böylece sahip olmadığı tohumlara da ulaşmış olacaklar.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ali bey ve bu işe gönül veren Necdet bey ile katkı sunanları kutlarım. Çok doğru bir adım.