“Balıkların yuvasında tanker yüzdürmeyin”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu "Saros Körfezinde planlanan katliam" başlığı ile bir basın açıklaması paylaştı. Gündoğdu açıklamasında şunları kaydetti; 

"Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere ve Gökçetepe köylerinin arasına planlanan; Saros FSRU Limanı ve Boru Hattı Projesi’nde yer alan 2 pafta için hazırlanarak onaylanan 1/1000 ve 1/5000 alt ölçekli planların yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açılan davanın bilirkişi incelemeleri devam ediyor.
Daha önce alınan mahkeme kararları ve bilirkişi raporları yok sayılarak yeni bir süreç başlatılması hukukun arkasından dolanarak iş yapma telaşıdır. Bu nedenle davalar, keşif ve bilirkişi incelemeleri hukuksuz bir şekilde yenilenmektedir.
Trakya Bölgesi’nin İncisi, Saros Körfezi, içinde barındırdığı 144 çeşit balık, 78 tür deniz bitkisi ve 34 tür süngere ev sahipliği yapan doğal bir akvaryum olarak kabul edilmektedir.
Ayrıca, projenin gerçekleşeceği bölge; fay hattına yakın, deprem tehlikesi yüksek tehlikeli ve risklidir.
Bu nedenle, proje alanının yeniden değerlendirilmesi, bölgenin yaşam alanlarının ve doğal zenginliklerin korunması açısından hayati önem taşımaktadır.
İnsan sağlığı ve canlı yaşamı için risk oluşturması projenin iptal edilmesi için yeterlidir. Bu doğrultuda; Canlıların kardeşliği ve sürdürülebilir, planlı kalkınma modellerinin yaşama geçmesi için mücadelemiz devam edecektir.
Saros Körfezi’nin talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Balıkları özgür bırakın."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol