“Balıkçılarımızın Güvenli Limanı Biz Olacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroluğlu’nun görevlendirmesi üzerine Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte balıkçıların sorunlarının tespit edilmesi amacıyla çalışma ziyaretleri gerçekleştiren CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu,Kıyıköy ve İğneada da incelemelerde bulundu. Bölgedeki balıkçılarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Gündoğdu, “Balıkçılarımızın güvenli limanı biz olacağız” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, beraberindeki Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte çalışma ziyaretleri gerçekleştiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile bölgedeki balıkçıların sorunlarının tespit edilmesi yönelik ziyaretler kapsamında bölgemizde son olarak Kıyıköy ve İğneada beldelerindeki balıkçılar ile görüşüldü.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde balıkçıların yanı sıra Kıyıköy Beldesinde Belediye Başkan Vekili Hamdi İpek,Belde Başkanı Sefer Özer,Güven Mahalle Muhtarı İsmail Özen, Kale Mahalle Muhtarı Sercan Başar,Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Tamer Tan,Kıyıköy Su ürünleri Başkanı Şaban Tan ve Vize Turizm Derneği Başkanı Zekeriya Malkoç ile de görüş alışverişinde bulunuldu.
Ardından İğneada Beldesinde yapılan görüşmelerde ise; İğneadaBelediye Başkanı Tahir Işık, CHP Demirköy İlçe Başkanı Mehmet Şenay, İğneada CHP Belde Başkanı Volkan Direk,Limanköy Liman Kooperatif Başkanı İbrahim Metinkatılarak görüş alışverişinde bulunuldu.
Görüşme ve ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Gündoğdu, “İğneada halkının büyük çoğunluğunun geçim kaynağı olan balıkçılık bölgenin en önemli ekonomik kaynağı iken, limanın bakımsız olması, liman ağzının düzenli temizlenmemesi ciddi sorun teşkil etmektedir.Balıkçı barınaklarının düzenlenerek daha kullanışlı ve ekonomiye katkı verecek hale getirilmesi gerekmektedir.Balık neslinin tükenmemesi ve ekonomik getirilerinin yok edilmemesi için balıkçılarımıza kota konularak planlı ve bilinçli avlanma sağlaması önem arz etmektedir.
Balıkçılığın daha bilinçli bir ekonomik gelir kapısı haline getirilerek 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin kaynaklarının akılcı bir şekilde değerlendirilmesi için bir denizcilik ve balıkçılık bakanlığı kurulmasına ihtiyaç bulunmaktadır.
Balıkçıların haklarının düzenli olarak korunması, mesleğin özendirilerek gerçek bir gelir kapısı haline getirilmesi gerekmektedir. İğneada ve Kıyıköy limanlarına dışarıdan gelen gemilerin ve teknelerin giriş çıkışları düzenlenerek, kendi teknelerimizin ekonomik faaliyetlerine engel olmayacak bir şekilde liman giriş çıkışları organize edilmelidir” dedi.
Balıkçıların sorunlarına çözüm bulunabilmesi için “Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı” kurulması gerektiğini sözlerine ekleyen Gündoğdu, “Sektörün içinden gelmiş, sorunları bilen ve değerlendirebilen, gündeme taşıyarak balıkçılığımızın gelişmesine katkı verecek ehil ellerle şekillendirilmesi yönünde çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol