Bal üreticilerinin teknolojik alt yapılarını geliştirecek proje

2012-2013 Mali Destek Programları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Üreticilerin İşbirliği İmkânlarının Sağlıklı ve Kaliteli Bal Üretimine Yönelik Geliştirilmesi" projesinin hibe sözleşmesi imzalandı.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından imzalanan projenin bal üreticilerinin için alt yapılarında yeni teknolojik gelişmeler sağlayabilmek için tasarlandığını bildirildi. Başarılı sayılarak uygulamaya değer bulunan proje 2013 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında uygulanacak. Projenin bütçesi 517.372,10 TL olacak.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 383.358,62 TL'si karşılanacak projenin, 134.013,48-TL'si eş finans olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ödenecek. Projeye iştirakçi olarak İstanbul Üniversitesi destek veriyor. Kırklareli'de faaliyet gösteren bal üreticilerinin teknolojilerini geliştirmek ve onların bu alandaki alt yapılarını güncelleştirmeyi planlayan projenin uygulama süresi ise 12 ay olacak. Projenin amaçları konusunda bilgi veren Keçeci, proje ile bilgi üretimine ve teknoloji kullanımına imkân veren bir ortam oluşacağını bildirdi. Bölgesel bal analizlerinin yapılması adına bal ürünlerinin çeşitliliğin artırılması ve yeni ürünlerin sektöre kazandırılmasını dile getiren Keçeci, bal ürünlerinin daha sağlıklı ve organik olarak üretilebilmesi amacıyla bal üreticilerinin bilinçlendirilmesi ve işbirliği imkânlarının, rekabet kapasitesini yükselteceğini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol