Bakanlarımızın yanındayız

Amerika Birleşik Devletleri, Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmamasında payları bulunduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yaptırım kararı aldı. ABD’nin bu kararına tepkiler gecikmedi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da bir açıklama yaparak Bakanlar Gül ve Soylu’nun yanında oldukları mesajını verdi. Ankara’da söz konusu karara gereken cevabın en kısa sürede verileceğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla Amerikalı papaz Pastör Andrew Brunson’ın tutukluğunda kilit rol oynadıklarını gerekçe göstererek Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yaptırım listesine koydu. Washington’da alınan bu karara Ankara; “Hiçbir amaca hizmet etmeyecek bu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir” ifadesiyle tepki gösterdi.
ABD’nin bu kararının ardından yurt çapında olduğu gibi Kırklareli’nde de tepkiler gecikmedi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ABD’nin kararını ciddiyetten uzak bulduğunu açıkladı. Bakan Gül ve Soylu’nun yanında oldukları mesajını veren Minsolmaz, “Türkiye Cumhuriyeti, muazzam zorluklar içerisinde, milli şuur ile kurulmuş büyük bir devlettir. Amerika Birleşik Devletleri’nin ciddiyetten uzak kararları ve tehditlerine pabuç bırakacak değiliz. Milletimiz Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun
yanındadır” dedi.
ABD’nin kararı ne anlama geliyor
Adalet Bakanı Gül ile İçişleri Bakanı Soylu, ABD’de Küresel Magnitsky Yasası olarak anılan yasa kapsamında hakkında yaptırım kararı çıkartılan ilk Türk yetkililer oldu. OFAC tarafından alınan karara göre bakanlar Gül ve Soylu ABD’deki mal varlıklarına el konulması öngörülüyor. Bu kararla, ABD vatandaşlarının Gül ve Soylu ile ticaret yapması da yasaklanmış oldu.
ABD Hazine Bakanlığı açıkla-
masında, Adalet Bakanı Gül ve İçişleri Bakanı Soylu için şu ifadeler kullanıldı: “Bu yetkililer, ciddi insan hakları ihlallerinde sorumluluğu bulunan Türk hükümetine bağlı kurumlarda lider konumda görev yapıyor. Türkiye’nin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mensupları ciddi insan hakları ihlallerine müdahil olan bir yapının liderleri olarak 13818 sayılı başkanlık kararnamesi uyarınca yaptırım listesine eklenmiştir.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol