Bakan umut verdi, Kırklareli yüzünü kapıya çevirdi

Yıllardır pek çok platformun, STK’nın, siyasinin Kırklareli’nde yapılması için büyük çaba sarf ettiği, tek proje olan Dereköy Gümrük Kapısı’nın tır trafiğine açılması yolunda çok önemli yollardan geçildi. Sonunda Kırklareli mutlu sona doğru adım adım yaklaşıyor. Son olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nn geçtiğimiz haftalarda ilimize gerçekleştirdiği ziyaretinde yaptığı açıklamalar, Kırklarelililerin umudunu yeşertti…

Uzun yıllar boyunca hemen her siyasetçinin vaat listesinde yer alan fakat bir türlü gerçekleş(e)meyen, STK’ların, platformların çabalarının bugüne kadar yetersiz kaldığı Dereköy Gümrük Kapısının tır trafiğine açılması konusunda, özellikle son yıllarda büyük yollar kat edildi.
Kırklareli’ne büyük bir katma değer kazandırması beklenen bu projenin gerçekleşmesi ile ilimizin bir geçiş güzergahı olması bir yana, tır trafiğinin rahatlaması, rotaların kısalması dahi söz konusu. Bu anlamda Kırklareli halkı başta olmak üzere pek çok kesimin beklentisi büyük.
Bu beklentilerin yükselmesinin son büyük nedeni ise; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci oldu. Tüfenkci geçtiğimiz haftalarda ilimize gerçekleştirdiği ziyareti kapsamında Oda ve Borsalar STK’lar nezdinde yapılan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Meslek Odaları İstişare Toplantısına katılmış, burada verdiği mesaj il Dereköy Gümrük Kapısı için “2018 yılında hep birlikte geliriz temelini atarız” mesajını vermiş, Kırklarelililerin umudunu yeşertmişti. Şimdi Kırklareli halkı sabırsızlıkla bu projenin gerçekleşmesini bekliyor.
Bakan Tüfenkci ne demişti?
Bakan Tüfenkci o toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söylemişti;
“Oda Başkanlarım Dereköy Sınır Kapısı'nın ne kadar önemli olduğunu ifade ettiler. Bu noktada bizim Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı olarak Dereköy Sınır Kapısı'nın modernize edilmesi noktasındaki taleplerini biliyorum ve biz bu nokta da çalışmalarımızda belli bir aşamaya geldik ve yap işlet devret modeliyle de yapılabilmesinin önünü açarak YPK'dan yetki kararı çıkarttık. Karşı ülkenin tırla ilgili çekinceleri vardı biz artık onu beklemeyeceğiz, biz kendimize yakışır şekilde bir gümrük kapısı yapacağız. Arkadaşlarımıza da talimatları verdik projelere başlayacaklar ve inşallah 2018 yılında da hep birlikte bizde geliriz temelini atarız. Kırklareli'ne yakışır bir sınır kapısını biz kendimiz yapalım, Bulgaristan tarafı kendileri nasıl isterse o şekilde yaparlar, ve otomobil ile trafik açıldıktan sonra tırla ilgili görüşmeleri de yine hep beraber çalışarak, Bulgaristan'a gidip gelmeleri hızlandırarak inşallah yapacağız, ben Ankara'ya gidince bu konuyu Dış İşleri Bakanımıza da bildireceğim.”
Karşılıklı görüş alış verişinin gerçekleştirilmesinin ardından Bakan Tüfenkçi ve beraberindeki heyet Bakan Tüfenkçi, Dereköy Gümrük kapısını ziyaret etmişti. Ziyarette gümrük kapısı ile ilgili gerçekleştirilecek çalışmaları da dile getiren Bakan Tüfenkci, “Bizim Dereköy Sınır Kapısı’nın modernize edilmesi noktasında başkanlarımızın gayretlerini biliyorum. Biz bu noktada çalışmalarımızda belli bir noktaya geldik. Yetki kararını çıkardık. Saha alanını 18 dönümden 64 dönüme çıkardık. Karşı ülkenin ilgili çekinceleri vardı. Biz artık onu beklemeyeceğiz. Biz kendimize yakışır bir kapıyı yapacağız. Arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Projelerine inşallah başlayacaklar. 2018'de de temelini hep beraber inşallah atarız. Biz kendimize yakışır bir kapı yapacağız Bulgarlar yaparlar mı yapmaz mı bilmem. Küçük araç geçişini sağlayacağımız sınır kapısını Ankara'ya gidince Dış İşleri Bakanlığı ile görüşüp, Bulgaristan yetkileri işle temas kurup, tır geçişlerinin açılması noktasında gayretler göstereceğiz” demişti.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol