Bakan Selçuk "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" Hayata Geçirilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yeni Dünya İş Kadınları Platformunun düzenlediği "Kadınlar üretsin, Türkiye Büyüsün" programına çevrimiçi olarak katıldı. Bakan Selçuk Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesini hayata geçireceğiz." açıklamasında bulunarak 464 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek verdiklerini ifade etti.  İlimizde de geçtiğimiz yıl Öznur Tüzün başkanlığında kurulan S.S. Rumelikadın "Özel Çocuklar" Kadın Girişimi Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kooperatifi, Demet Tüzün önderliğinde kurulan Sınırlı Sorumlu Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Afet Öncü başkanlığında kurulan Sınırlı Sorumlu Istrancakadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurulmuştu.  

Bakan Selçuk, kadın kooperatifleri konusunda farkındalık sağlamak için bugüne kadar 6 bölgesel toplantı yapıldığını ve 35 bin kişiye ulaşıldığını kaydetti. Selçuk, "Bütün bu çalışmaların neticesinde 291 kadın kooperatifi ziyareti gerçekleştirdik. 464 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek verdik. Bugün ülkemizde toplam 641 kooperatifte 10 binden fazla kadın ortak olarak hizmet üretiyor. Bu çok değerli bir rakam.

Bu kooperatiflerdeki kadınlardan bazıları geleceğin girişimcisi olacak.” dedi.
Bakan Selçuk, biz kooperatifleşmeyi girişimciliğe dair bir öncü değer olarak önemsediklerinin altını çizerek, “Bu kapsamda, Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesini hayata geçireceğiz." açıklamasında bulundu.
İlimizde de Öznur Tüzün başkanlığında kurulan S.S. Rumelikadın "Özel Çocuklar" Kadın Girişimi Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kooperatifi, Demet Tüzün önderliğinde kurulan Sınırlı Sorumlu Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Afet Öncü başkanlığında kurulan Sınırlı Sorumlu Istrancakadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri, kadınının her platformda söz sahibi olması için çalışmalarımızı geniş kitlelere duyurmasını amaçlıyor. Hayata geçirecekleri projeler ve çalışmalar ile özel çocuklara, kadınlara ve ailelerine büyük katkılar sağlanması amaçlanıyor. (G. Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol