Bakan Pakdemirli açıkladı; “Ekmekte yeni yıla kadar fiyat artışı yok”

İlimizdeki vatandaşları da yakından ilgilendiren konulardan birisi de ekmek fiyatları. Geçtiğimiz aylarda gazetemizde de yer verdiğimiz ekmek zamları haberinde belirtildiği gibi 2018 yılında ilimizde ekmek fiyatlarına zam yapılmayıp ekmeğin gramajı düşürülmüştü. Son birkaç günde sosyal medyada sıkça dillendirilen ekmek zamları konusunda açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, vatandaşın ekmeğine göz dikmeyeceklerini ve yeni yıla kadar ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi.

Kırklar Haber

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, son günlerde buğday ve un fiyatları üzerinden yapılan haberlerle alakalı bir açıklama yaparak "Fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışan fırsatçılara sesleniyorum, vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok" ifadelerini kullandı.
Çuval başına un fiyatı açıklaması
Döviz kurlarındaki hareketliliğin ardından piyasadaki gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini vurgulayan Bakan Dr. Pakdemirli, gelişmeleri speküle eden bazı fırsatçılar olduğunu söyledi. Un fiyatlarına ilişkin gazete haberlerinden örnekler sunan Bakan Dr. Pakdemirli, “Bu haberlerde 50 kilogramlık bir çuval unun 95 liradan 175 liraya çıktığına dair ifadeler yer alıyor.
Yanımda Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Günhan Ulusoy Bey de var. Dün kendisinin yaptığı açıklamalar oldu, 'Ben 95 liradan unun çuvalını satacağım, 5 milyon çuvala kadar bunu vereceğim.' dedi. Buna karşın bugün hala bakıyorum spekülasyonlar bitmiş değil” dedi.
“Ekstra stok için de hazırlığımız var”
Ekstra stok için hazırlık yaptıklarını kaydeden Bakan Pakdemirli; “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak ne yaptık? Bakanlığımızca destek olarak TMO 9 Ağustos'tan itibaren buğdayın tonunu 1.100 liradan satmaya başladı ve ekstra stok için de hazırlığımız var. Ticaret Bakanlığımız tarafından da yerli buğdaydan un ihracatı sınırlandırıldı” sözlerini sarf etti.
Bakan Pakdemirli market zincirleriyle buluştu
Türkiye’deki en büyük market zincirleriyle görüştüğünü de ifade eden Pakdemirli; “Bu marketler milli duruş sergilediler.
Sene başına kadar yani yeni yıla kadar ekmeğin fiyatını artırmayacaklarını açıkladılar. Ben de bunu memnuniyetle karşıladım” dedi.Fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışanlara seslenen Dr. Bekir Pakdemirli; “Vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok. Yaşanan süreçte milli duruş sergileyen Fırıncılar Odası da dahil olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol