Bakan Özer ve AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Uzunköprü’de anaokulu açtı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Türk Kızılay'ın "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde hayırsever tarafından yaptırılan Gökçen Seven Kızılay Anaokulunun açılışını yaptı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Edirne'de Vali Ekrem Canalp ve protokol tarafından karşılandı.

 Öğrencilerin Bakan Özer ve Yıldırım'ı çiçeklerle karşıladığı törende Meriç İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı, gösteri sundu.

 Konuşmasına Binali Yıldırım'ın 7 yaşındaki torunu Ali'nin sözlerine yanıt vererek başladı. Ali'nin "Yeni Bakan'ı tanıyorum dede, adam geldi, 'Okulları kapatmayacağım.' diyor başka bir şey demiyor." sözlerine atıfla başlayan Bakan Özer, "Başbakan'ımızın torununu üzecek haberle başlayacağız. 6 Eylül tarihi itibarıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılına haftada 5 gün 81 ilde kesintisiz yüz yüze eğitimle, kararlı şekilde başladık. Sayın Başbakan'ımızın torununun okulların kapalı olmasını istemesine rağmen, ki dün itibarıyla bu ihtimal vardı, bu ihtimal ortadan kalktı." dedi.

 Sağlık Bakanlığının Kovid-19 önlemleriyle ilgili açıklama yaptığını anımsatan Özer, "Dolayısıyla bundan sonra bir sınıfta iki vaka da olsa artık o sınıf kapanmayacak. Sadece vakası olan öğrenciler veya öğretmenlerimizin tedavilerine devam edilecek. Dolayısıyla Sayın Başbakan'ımızın torununun bulunmuş olduğu sınıf, dönemin sonuna kadar kapanmayacak." ifadesini kullandı.

"Saygıdeğer Hanımefendi'ye çok teşekkür ederim. Böylesine önemli bir projeyi himayesine alarak Kızılay'ımız ile 81 İl 81 Anaokulu projesini büyük bir oranda tamamlama noktasına getirdikleri için..." ifadesini kullanan Özer, şu değerlendirmede bulundu: "Aslında bu proje, yapılan anaokullarından ziyade girmiş olduğu o topluma verdiği mesajlar anlamında çok kıymetli. Yani burada verilen mesaj, okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğudur. Hanımefendi'nin kendisi öğretmen olduğu için eğitim kademelerinin içinde. Okul öncesi eğitim hakikaten en önemli eğitim aşamalarından birini oluşturuyor. Son 19-20 yıl eğitimde kitlesel dönüşümün yaşandığı bir döneme tanıklık ettik. OECD ülkelerinin 1950'li yıllarda eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde yüzlere ulaştırırken maalesef bizim ülkemiz, 70 yıl beklemek durumunda kaldı. Sadece 2000'li yıllardan sonra tüm illerde eğitimin tüm kademelerinde seferberlik ilan edilerek yeni okullar, derslikler yapıldı. İlkokuldan yükseköğretime kadar tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarında ciddi bir artış oldu. Ortaöğretimdeki okullaşma oranları yüzde 44'ten yüzde 90'lara ulaştı. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı, 2000'li yıllarda yüzde 14 iken yüzde 45'lere ulaştı ve bu durumdan en fazla faydalanan sosyoekonomik olarak dezavantajlı kesimler oldu. Onların eğitime erişimi güçlendirilmiş oldu. Aynı zamanda eğitim daha demokratik hâle getirildi. Başörtüsü engelinden katsayı uygulamasının oluşturmuş olduğu maliyetlere kadar; dil öğretiminde, seçmeli derslerdeki özgürleşme adımlarına kadar bir taraftan eğitimde okullaşma oranları artırılırken diğer taraftan bu eğitimin daha demokratikleşmesiyle ilgili çok ciddi adımlar atılmış oldu."

Edirne'ye müjdelerle geldiklerini belirten Özer, "Edirne'de 6 yeni anaokulunu hizmete alacağız. Gelinen noktada 11 ilde 5 yaşında okullaşma oranı yüzde 95'in üzerine çıktı. 29 il, ki bunların 10'u büyükşehir belediyesi olmak üzere, 5 yaş okullaşma oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı. 360 ilçemizdeki 5 yaş okullaşma oranı yüzde 95'in üzerine çıktı ve 59 ilçede 5 yaş okullaşma oranı, yüzde 100 oldu. İnanıyorum ki bu yılın sonunda artık hükûmetimiz, eğitimde son 19 yılda yapmış olduğu kitlesel dönüşümü ve eğitimin evrenselleşmesini okul öncesiyle de taçlandırılmış olacak." diye konuştu.

Bakan Özer, AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım'a hem Başbakanlığı hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı döneminde eğitime yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti.

Özer, Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a, Türk Kızılay'a katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol