Bakan Murat Kurum Kırklareli’ne müjdelerle geldi;Festival alanı Millet Bahçesine dönüşüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cumartesi günü Kırklareli’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Pınarhisar ilçemizi ve Üsküp beldemizi de ziyaret eden Kurum, daha sonra Kırklareli Valiliği’nde bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Cumhur ittifakı Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum toplantının ardından basına yaptığı bilgilendirmede şunları kaydetti; “Kırklareli ile ilgili istişarelerimizi, değerlendirmelerimizi, Sayın Vekillerimiz, Belediye Başkan adayımız ve Valimizle yaptık. Kırklareli’nin problemlerini çözmeye yönelik projelerimizi masaya yatırdık. Toplantımız sonunda aldığımız kararları şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. 81 İlimizde uyguladığımız Millet Bahçesi projeleri çerçevesinde Kırklareli’mize de bir tane Millet Bahçesi kazandırıyoruz. İlimizde İstasyon Caddesinde bulunan 45 bin metrekarelik Festival alanımıza Millet Bahçesi yapıyoruz. Yapımını Toplu Konut İdaresi Başkanlığı üstlenecek. İçinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, Millet Kıraathanelerinin yer aldığı çok önemli bir alanı Kırklareli’ne inşallah 2019 yılı içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz. Kırklareli’ne hayırlı, uğurlu olsun.
Diğer önemli bir çalışmamız ise, zor koşullarda hayatlarını idame ettiren Yayla ve Kocahıdır Mahallelerinde yaşayan roman vatandaşlarımızı kapsıyor. Yaşamlarını sürdüren 5000 kadar roman vatandaşımızın rızası çerçevesinde onların geleneklerini, örf ve adetlerini yaşayacakları, yeni yaşam alanları inşa edeceğiz. Mevcut yerlerini korumak suretiyle, buradaki dönüşüm projesini onlarla birlikte yürütmek istiyoruz. Ve Kırklareli’nde roman vatandaşlarımıza yakışır, içinde sosyal donatıların olduğu, okulların olduğu, müzik kültürünü yaşatacakları anfi tiyatroların, kültür merkezlerinin olduğu, Türkiye ve dünyaya örnek olacak bir projeyi inşallah Kırklareli’nde hayata geçirmek istiyoruz. Hem Belediye Başkan adayımızın, hem de Kırklareli Valiliğinin bu konuda çok güzel projeleri var. Belirleyeceğimiz o 330 bin metrekarelik alanda bu projeyi gerçekleştireceğiz.
Bizler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak tüm şehirlerdeki altyapı sorunlarını, üstyapı sorunlarını çözüp, Millet Bahçeleri ile de o yaşam kalitesini yükseltecek birçok proje gerçekleştiriyoruz. Tüm Türkiye çapında biz 2023 yılına geldiğimizde hem düzenli depolama anlamında, hem de atık su arıtma tesis anlamında nüfusumuzun tamamına hizmet vermek istiyoruz. Maalesef 2002 yılında Kırklareli’ne baktığımızda ne düzenli depolama tesisi vardı ne de atık su arıtma tesisi vardı. Bugün baktığımızda 300 bin nüfuslu kentimize biz düzenli depolama hizmeti veriyoruz, nüfusumuzun yüzde 95’ine de atık su arıtma hizmeti veriyoruz. Bu projelerle gelecek nesillerimize, çevre dostu, yaşanabilir bir kent bırakmak istiyoruz. Geriye kalan yüzde 5’lik kesime de en kısa zamanda hizmetimizi ulaştıracağız. Diğer taraftan bilindiği gibi hem Tekirdağ bölgesinde, hem de Kırklareli bölgesinde, Ergene ve Çorlu nehirlerinin kirlenmesinden kaynaklı, büyük bir çevre projesi başlattık. Bu projelerimiz de kararlı bir şekilde yürüyor. Çok büyük bir proje. Ergene’mizi eski haline getirmek istiyoruz. Yine bildiğiniz gibi Türkiye çapında gerçekleştirdiğimiz 50 bin sosyal konutluk projenin 250 tanesi Kırklareli ilinde bulunuyor. 460 TL taksitle vatandaşlarımızı ev sahibi yapabiliyoruz, ve 240 ay vadeli seçeneklerimiz de mevcut. Böylece alt gelirli vatandaşlarımızı da ev sahibi yapabiliyoruz. Yine Türkiye çapında başlattığımız, en büyük çevre projemiz olan “Sıfır Atık Projesi”ni Kırklareli’nde de hayata geçiriyoruz. Kırklareli Valiliği ile yaptığımız ortak çalışma ile il genelinde hem sıfır atık projesine geçeceğiz, hem de ilçelerimizde düzenleme depolama sahalarında çöplerimizi kaynağında ayrıştıracağız.
Çöplerimizi bertaraf ederek artık çöp kamyonlarımızın ilimize, ilçemize girmesini istemiyoruz. Dolayısıyla bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bununla birlikte ülke çapında koruma alanlarımızı da artırmak istiyoruz.” Bakan Kurum daha sonra ilimiz Festival alanına giderek incelemelerde bulundu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Temkinli yaklaşmak gerekse de güzel bir haber. En azından kamuya açık duyurarak daha sonra yapılmadığı taktirde halkın hesap sorma hakkını teslim ediyorlar. İnşallah olur ve çok güzel olur.