Bakan Koca: Kırklareli'nde son 7 günde vaka artışı yüzde 71

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından ilimizide yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Koca: “Son 7 günde ortalama vaka artışı geçen ayın ortalamasından İstanbul'un yakın temaslısı diyebileceğimiz Kırklareli'nde yüzde 71, Edirne'de yüzde 91 ve Tekirdağ'da yüzde 96 daha fazla görüldü.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk kez İstanbul'da yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, "İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır." dedi.

Toplu taşımaya dikkat çeken Koca, 'Çözüme en çok ihtiyaç duyduğumuz konu toplu ulaşımdır.' ifadelerini kullandı. Bakan Koca yüksek vaka artışı ile dikkat çeken ilçeleri 'mecbur olmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısını yaparak tek tek açıkladı.
Bilim Kurulunun ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Çalışmalarına, salgın Çin’de baş gösterir göstermez, 10 Ocak’ta başlayan Bilim Kurulumuz bugün İstanbul’da. O tarihten bu yana, ilk kez bir toplantımızı Ankara dışında yaptık. Koronavirüs Bilim Kurulunun Ankara dışında toplanması sıradan bir olay değildir. Üç gün önce, İstanbul’da vaka sayılarının, Türkiye’nin yüzde 40’ına ulaştığını açıkladım. Covid-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden 4’ü İstanbul’dadır. Hekim ve hemşirelerden ambulans şoförlerimize kadar, bütün sağlık çalışanları, hastane yöneticileri, Bilim Kurulu üyeleri, ilgili bütün kurumlar olarak teyakkuzdayız. Durum, bize olduğu kadar size de büyük sorumluluk yüklüyor” dedi.”
Sağlık Bakanı Koca, nisan ayında yaşanan tehlikenin de büyük olduğunu, hareket halindeki nüfusu 20 milyon civarında olan İstanbul'un, salgının merkezi olmasını güç birliği yaparak, kuralları uygulayarak önlediklerini anlattı.
Bakan Koca: “Son 7 günde ortalama vaka artışı, geçen ayın ortalamasından yüzde 85 fazladır. Oran, 16,5 milyon nüfusla birlikte düşünüldüğünde korkutucudur. Artış, İstanbul'a günlük gidiş gelişlerin fazla olduğu şehirlerde de yüksektir.
İstanbul'un yakın temaslısı diyebileceğimiz Balıkesir'de ve Tekirdağ'da yüzde 96, Bilecik ve Düzce'de yüzde 99, Edirne'de yüzde 91, Bursa’da yüzde 84, Sakarya'da yüzde 76, Kırklareli'nde yüzde 71, Kocaeli'nde yüzde 63'tür.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol