Bakan Eroğlu; “Sizlere hizmet etmek bir ibadettir”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu dün Kırklareli’ndeydi. Bakan Eroğlu ilimize heybesi yine dolu geldi. Eroğlu; “Bugün burada 122 milyon TL maliyetli 9 tesisin temel atma ve açılışını yapmak için geldik. TRAGEP Projesi çerçevesinde Kırklareli’nde 5 baraj ve gölet inşa ettik. 7 adet tesisin ise inşaatı devam ediyor. İnşa ettiğimiz tesislerle 198 bin dekar araziyi suya
kavuşturduk ve bu rakamı 2 katına çıkaracağız. Sizlere hizmet etmek bir ibadettir” dedi…

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 122 milyon TL maliyetli 9 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirmek üzere dün Kırklareli’ndeydi. Saat 14.00’de gerçekleşen törene; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Belediye Başkanı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Bakanlığa bağlı bölge müdürleri, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri ile Kırklareli halkı katılım gösterdi.
Tören öncesi Valilik binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Veysel Eroğlu, Bakanlığının kentte hayata geçirdiği projeler ve yapılması planlanan yeni yatırımlara ilişkin bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırklareli'ye ayrı bir gönül bağının olduğunu belirten Eroğlu, kentin gelişmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Kırklareli'nin bir büyük şehir kadar yatırım aldığını aktaran Eroğlu, yapılması gereken her şeyi yaptıklarını ifade etti.
Eroğlu, "Yollar maşallah Afyon Kaymağı gibi. Eğitim ve sağlık alanında da ciddi yatırımlar yapıldı. Üniversitemizde Tıp Fakültesi açılacak. Normalde bu açılmıyordu ancak Cumhurbaşkanımızın buraya bir gönül bağı olduğu için onayladı. Buraya ilk geldiğimde külüstür bir ambulans vardı ama akaryakıt yoktu. Şu an 5 yıldızlı otel konforunda hastanelerimiz var, hava ambulanslarımız var” dedi.
"Ergene tertemiz olacak"
Ergene Nehri'nde sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Eroğlu, şöyle devam etti:
"15 paket hazırladık. Erozyon kontrolünden, dere ıslahına kadar bütün bu yeraltı suyunun kontrolüne varıncaya kadar 15 paket hazırladık. Bazı tesislerin kurulmasında biraz geriyiz. Bunun sebebi belediyeler. Belediyeler çöpünü toplayamıyor ya.. Ben utanıyorum, utanıyorum. Bu belediyeler ne yapar. Ceza kessek yanlış anlıyor, 'siyaseten kesti' diyor. Ergene kesinlikle tertemiz olacak. Sevindirici bir haber vereyim. Sanayi bitmemesine rağmen sadece renk kirliliği var. Kimyasal oksijen ihtiyacı dediğimiz bir parametre var. Bu oran 4'te 1 azaldı. Bu böyle bakmakla olmaz, ölçmekle olur. Mühendislikte bir söz vardır mühendis iddia etmez, ispat eder. Biz de ispat ediyoruz. "
8 tesisin temeli atıldı, 1 tesisin
açılışı gerçekleştirildi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilimiz Özgürlük ve Demokrasi meydanında gerçekleşen törende 8 tesisin temelini attı, 1 tesisinde açılışını gerçekleştirdi. Merasimde temeli atılan ve açılışı yapılan 9 tesisin toplam yatırım bedeli 122 milyon lirayı buluyor.
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Sizlere cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Kırklareli’ne ne gerekiyorsa yapmaya devam ediyoruz. Bugün burada 122 milyon TL maliyetli 9 tesisin temel atma ve açılışını yapmak için geldik. TRAGEP Projesi çerçevesinde Kırklareli’nde 5 baraj ve gölet inşa ettik. 7 adet tesisin ise inşaatı devam ediyor. İnşa ettiğimiz tesislerle 198 bin dekar araziyi suya kavuşturduk ve bu rakamı 2 katına çıkaracağız. Şu ana kadar 69 dereyi ıslah ettik. Mesire yerleri, şehir ormanları kurduk. TRAGEP kapsamındaki bütün projeleri 2019 yılı sonunda tamamlayacağız. Bu güzel şehrimiz için tabiat turizmi master planı hazırladık. Burayı zengin turistlerin uğrak yeri haline getireceğiz. Sizlere hizmet etmek bir ibadettir” dedi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Ergene Nehrini kurtarmak için 15 paketten oluşan bir projeyi uygulamaya koyduk. Toplam yatırım bedeli 4 milyar TL olan bu pakette dere ıslahları, atıksu arıtma tesisleri, yer altı sularının kontrolü, baraj ve göletler, ağaçlandırma faaliyetlerinden oluşan 15 proje var. Bu çalışmamız dünyanın en büyük çevre projesi olma özelliğini taşıyor. Ergene’de kirliliği     azaltmak maksadıyla 13 ileri biyolojik arıtma tesisi inşa ettik ve kirliliği ciddi manada indirdik. Bu sene Eylül ayında Ergene kapsamındaki projelerin yüzde 90'ı tamamlanmış olacak.”
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 9 tesisin toplu olarak temelini atarak, açılışını yaptı. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Kırklareli’nde düzenlediği merasimde 7 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye Orköy kredisi verildi. Tören sonunda Kırklareli halkına 2 Bin adet fidan dağıtıldı.
Temeli Atılan ve Açılışı Yapılan Tesisler
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma ve açılış merasiminde bulunan tesislerin 4 adedi baraj ve sulama, 2 adedi gölet ve sulama, 1 adedi taşkın koruma, 1 adedi DKMP tesisi ve 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 122 milyon lirayı buluyor.
Gerçekleşen toplu açılış ve temel atma merasiminde; DSİ tarafından inşa edilecek Kofçaz-1 Göleti ve Sulaması, Pınarhisar Yenice Barajı ve Sulaması, Kofçaz-2 Barajı ve Sulaması, Merkez Kadıköy Barajı ve Sulaması, Demirköy Sivriler Göleti ve Sulaması, Lüleburgaz Ahmetbey Barajı Yükseltilmesi ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temeli atıldı.
 Törende ayrıca , ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan Kavaklımeşe Korusu Tabiat Parkı giriş kontrol ünitesinin açılışı gerçekleştirildi.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerin hizmete alınması ile 37.320 dekar zirai alan suya kavuşacak. 20 milyon metreküp su biriktirilecek. Ayrıca orman köylülerinin desteklenmesi ve ormanlık alanların artırılması sağlanacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yeni memurlar zamanı 30 Mayıs 2018 Çarşamba 16:19:33

    Memurları olduğunuz ve maaşınızı ödeyen millet sizleri kendisine ibadet etmeniz için değil hizmet etmeniz için dönemsel olarak kiralamaktadır.

  2. millet efendidir teba değil 31 Mayıs 2018 Perşembe 16:34:08

    İspanyol eşkiyalarının yıkımı katliamı ile sona eren Sosyalist İnka İmparatorluğu'nda devlet görevlileri her yıl sonunda halkın huzurunda işlerinin hesabını verirlerdi. Halkın bir nedenle onaylamadığı yönetici en onurlu bir davranış geleneği olarak kendini bir uçurumdan aşağı atardı. Çağdaş normlar için aşırı bu gelenek bir yana politikacılar ve kamu erkanı millete etmeleri gerek hizmetlerini ulufe gibi göstermekten vazgeçip hizmet sürelerinde kendi ve yakınlarının nereden ve nasıl neler kazandıklarının hesabını vermeliler.