Bakan Eroğlu; “Referandumda yüzde 50’yi aşmanızı bekliyoruz”

Bir dizi ziyaret ve temel atma töreni için 18 Şubat 2017 Pazar günü Kırklareli’ne gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti İl binasında yaptığı konuşmada meselenin rejim meselesi değil, yönetim meselesi olduğunun iyi anlatılması gerektiğini belirten Eroğlu, referandum da Kırklareli’den yüzde 50’nin üzerinde “evet” beklediklerini söyledi. Rejimi değil, hükümet sistemini değiştirmek istediklerinin CHP’lilere iyi anlatılması gerektiğini kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 18 Şubat 2017 Pazar günü saat 10.30’da bir dizi ziyaret ve tören için Kırklareli’ne geldi.
Ziyaretlerine Kırklareli Valiliği ile başlayan Bakan Eroğlu’nu, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent İşgörür, Cihannüma İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım ve kurum müdürleri karşıladı. Bakan Eroğlu’na ziyaretinde Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de eşlik etti.
Bakan Eroğlu, buradaki ziyaretinin ardından Atatürk Toplantı Salonu’na geçerek basınla bir araya geldi.
Bu sefer 12 müjde ile geldik
Basın toplantısında Kırklareli’ne yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Veysel Eroğlu, “Kırklareli’nde 1 içme suyu tesisi, 4 tane arıtma tesisi, 19 baraj ve göleti tamamlıyoruz. 22 sulama tesisi, 67 adet dere ıslahı, 365 bin 580 dekar alanda ağaçlandırma, 750 dekar alanda erozyon kontrolü yapıyoruz. Ayrıca hayvancılığı teşvik için 16 bin 830 dekar alanda mera ıslahı yapılacak.
Burada 21 milyon fidan toprakla buluşturulacak. 2 tane şehir ormanı kurulacak. 2 tane bal ormanı, 14 mesire yeri birde 2019 yılı sonuna kadar 74 köyde ceviz, kuşburnu, ahlat, iğde ve hatta trüf ormanı kurulması için çalışma yapacağız. 65 dekar terk edilmiş maden sahası rehabilite edilecek.
Ayrıca çok önemli olan odun dışı gelir getirici orman ürünleri var. 38 bin 155 ton odun dışı orman üretimi gerçekleştirecek birde 485 km yol kenarını ağaçlandıracağız. 2099 aileye hibe ve kredi desteği vereceğiz. 20 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kuruyoruz.
Bu sefer 12 müjde ile geldik. Geçen gelişimizde 71 müjde vermişiz. 475 milyon TL değerinde. Bu sefer elimiz boş gelmeyelim dedik 12 müjde ile geldik. 26 milyon TL. Böylece Toplamda 83 müjde vermişiz. 521 milyon TL değerinde.
Biz sözünün eri bir hükümetiz. 71 müjdenin 46 tanesi bitmiş. 25 tanesinin projesi hazırlanıyor bir kısmının inşaatı başlamış, bir kısmının inşaatı devam ediyor. Gerisi de inşallah önümüzdeki yıl bitecek” dedi.
4 milyon TL değerinde 2 tesisin temeli atıldı
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, basın toplantısının ardından Vilayet bahçesinde çam fidanı dikti. Ardından Kırklareli Spor Salonu’na geçti.
Burada Vize Doğanca Köy Yerleşim Alanının Köy Deresi ile Lüleburgaz Emirali Köy Yerleşim Alanının Köy Deresi taşkın koruma tesislerinin temel atma törenini gerçekleştiren, 9 aileye kurayla gelir getirici fidan türü, 12 aileye ORKÖY sertifikası veren Bakan Eroğlu, Vali Esengül Civelek, Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Rektör Bülent İşgörür, Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ile birlikte temel attı.
Rejim meselesi değil, hükümet meselesi
Bakan Veysel Eroğlu, temel atma töreninin ardından partisinin il binasına geçti. 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, tüm partililerin bunun farkında olarak hareket etmesi gerektiğini, konunun ayrıca bir parti meselesi değil, bir memleket meselesi olduğunun bilinmesi gerektiğini vurguladı.
Eroğlu, “Özetle burada bunu CHP’li kardeşlerimize de izah edin. Mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Biz milletvekilleri olarak üzerimize düşen vazifemizi yaptık. Netice de bunu milletimize taşıdık bu yüzden karar artık milletindir. Teşkilatların da kapı kapı dolaşarak bunu anlatması gerekir. 16 Nisan’da buradan büyük bir oy bekliyoruz. Yüzde 50’yi aşmanızı bekliyoruz.
CHP maddeleri bile okumamış öyle anlaşılıyor. Çünkü rejim meselesi diyorlar. Konu rejim meselesi değil. Bizim rejimimiz Cumhuriyet. Anayasamızın ilk 4 maddesi ile ilgili hiçbir tasarruf yok, ima bile yok. Bu bir hükümet sistemi. Hızlı kararların alınacağı, koalisyonun olmayacağı bir hükümet sisteminden bahsediyoruz. CHP’li kardeşlerimizi de burada kucaklayalım. Çalışacağız, ikna edeceğiz, özellikle rejim meselesi değil Türkiye’nin meselesi olduğunu anlatacağız. Kararlı bir yönetim için başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Geçmişte bütün cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında sürtüşme olmuştur. Netice itibariyle parlamenter sistemi sıkıntılara sebep olmuştur bu bir tarihi fırsattır bu günkü sistem kabuğunu kıran Türkiye’ye dar geliyor” diye konuştu...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. O dediğiniz Kırklareli'de hatta Trakya'da zor. O ilin halkına sorsan yarısı iktidar vekilinin adını bile diyemez size. Ya da eskisini hatırlar. Çüünkü chp.liler her yerde baskın çalışırken görülürken algıyı yönetirken sizinkiler ortada pek görülmez. Böyle olunca Trakya'da sonuç değişmez. Eh bir de Trakya'nın kabinede görmezden gelinmesini sayarsanız. Geçen dönem göstermelik bir Edirne vekili gösterdiniz gerçi ama hepi topu o ! Bir onun çabasıyla olmuyor.