Bakan Dönmez'den Vize, Pınarhisar ve Ahmetbey'e doğalgaz müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kırklareli'nin Vize ve Pınarhisar ilçeleriyle Lüleburgaz ilçesinin Ahmetbey beldesine bu yıl içerisinde doğal gaz geleceğini bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kırklareli'nin Vize ve Pınarhisar ilçeleri ile Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesine bu yıl doğal gaz geleceği müjdesini verdi.
Dönmez, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmada, sıcak ve sevgi dolu karşılama nedeniyle memnuniyetini dile getirdi.
Uzun süredir bölgeye gelmek istediğini, ziyaretinin bugün nasip olduğunu ifade eden Dönmez, "Kırklareli ve Lüleburgaz'ın bizim açısından farklı önemi var. İki büyük işletmemizin, Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ'ın önemli projelerinin yer aldığı bir ilimiz. Petrol, kömür ve gaz açısından yeraltı zenginliklerinde de oldukça zengin bir yer. Elektrik yatırımları açısından da bölgenin öne çıkan projelerinin bu bölge içinde yer aldığını görüyoruz." diye konuştu.

Milli enerji ve maden politikaları kapsamında özellikle yerli ve yenilenebilir kaynakların azami ölçüde kullanılması için 2 yıl önce çalışma başlattıklarını hatırlatan Dönmez, çalışma kapsamında arama ve araştırmalarının devam ettiğini vurguladı.
Bakan Dönmez, Kırklareli'nin Vize ve Pınarhisar ilçeleriyle Lüleburgaz ilçesinin Ahmetbey beldesine bu yıl içerisinde doğal gaz geleceğini bildirdi.
Lüleburgaz'daki ziyaretlerin ardından Silivri'ye geçeceklerini anlatan Dönmez, "Orada iki yeni sahada gaz keşfimiz var. Yerinde incelemeler yapacağız." dedi.
"Yarınki büyük ve güçlü Türkiye'yi gençlerimizin inşa edeceğine inanıyoruz"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bir meslek lisesi mezunu ağabeyiniz olarak söyleyeyim, bir öğretmen çocuğu, evladı olarak söyleyeyim özetle 28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liseleri yedi. Biliyorsunuz malum bir zihniyet, imam hatip liseleri ile mücadele etme adına, önü kesme adına, onları yok etme adına bir takım adımlarla, hamlelerle önünü kesmiş oldu." dedi.
Bakan Dönmez, Lüleburgaz ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı.
Dönmez, burada yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitim veren bu okulların ülkeyi ve milleti hedeflerine ulaştırmada anahtar role sahip olacağını belirtti.
Sanayinin ihtiyaç duyduğu ara teknik elemanlarının bu okullardan sağlandığını ifade eden Bakan Dönmez, o nedenle bu okullara her zamankinden fazla ihtiyaç olduğunu aktardı.
28 Şubat sürecinde en çok zararı meslek liselerinin gördüğünü vurgulayan Dönmez, "Bir meslek lisesi mezunu ağabeyiniz olarak söyleyeyim, bir öğretmen çocuğu, evladı olarak söyleyeyim özetle 28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liseleri yedi. Biliyorsunuz malum bir zihniyet, imam hatip liseleri ile mücadele etme adına, önü kesme adına, onları yok etme adına bir takım adımlarla hamlelerle önünü kesmiş oldu." diye konuştu.
-"Kaygı duymayın"
Öğrencilerin kesinlikle mesleki ve teknik okullara geldikleri için kaygı duymaması gerektiğini aktaran Dönmez, "Çıktığınızda mesleğinize bağlı olarak işleriniz hazır. Belki yüksek tahsil, yüksek öğrenim kısmını düşünebilirsiniz tabii onda da bir engel yok. Bir meslek lisesi mezunu olarak bu göreve gelmezden önce de birçok kurumda üst düzey yöneticilik yaptım. Şimdi bazen meslek liselerinin tercih edilmeme nedenini sorduğunuzda, şöyle bir şey söylüyor gençler, 'ondan sonra bizim üniversitede önümüz fazla açık değil, biz de yüksek tahsil hedefliyoruz' o açıdan buralara tercih ikinci üçüncü sıralara inmiş durumda. Eskiden fen lisesi ve biraz az miktarda Anadolu liselerine tercih olur ve ondan sonra da normal liselerden ziyade bu tip meslek okulları tercih edilirdi. Hakikaten de çok iyi öğrenciler yetiştirirdi. Ben bir teknik üniversite mezunuyum. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği o dönemin ilk üçünde meslek liseliler vardı." diye konuştu.
-"Yarınki büyük ve güçlü Türkiye'yi gençlerimizin inşa edeceğine inanıyoruz"
Gençlere ve gençlerin enerjilerine güvendiklerini belirten Dönmez, "Yarınki büyük ve güçlü Türkiye'yi gençlerimizin inşa edeceğine inanıyoruz." görüşünü dile getirdi.
Türkiye'nin dört bir yanında gerek enerji, gerekse tüm teknik alanlarda eğitim veren kurumların sayısının her geçen gün artmakta olduğunu vurgulayan Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kıymetli gençler daha önce de söylediğim gibi sizlere güveniyoruz ve her türlü yatırım hizmetini ayağınıza getirmek için de 7/24 kesintisiz çalışıyoruz. İnşallah sizler de güvenimizi layıkıyla yerine getirip bu modern okulda hem kişisel gelişiminizi hem de mesleki gelişiminizi başarıyla tamamlayarak mezun olacaksınız.
Özellikle enerji ve doğal kaynaklar, teknolojiler alanındaki başarılarınızla bizim daha önce ilan ettiğimiz milli enerji ve maden politikamız kapsamında, yerli ve milli enerji politikalarımızın faaliyet gösterdiği gerek kamu, gerekse özel şirketlerimizde görev alacağınızı ve çalışacağınızı düşünüyoruz."
-"Enerjiniz bol, geleceğiniz aydınlık olsun"
Okulun yaklaşık 6 milyon liralık bir maliyetle inşa edildiğinin altını çizen Dönmez, 480 öğrencinin okulda eğitim gördüğünü belirtti.
Yeni bölümlerin açılması için çaba harcayacaklarını dile getiren Dönmez, şöyle devam etti,
"Bizim gibi kurumlar sadece ekonomik aktivite için bulunduğu yerlerde faaliyet göstermiyorlar. Bir sosyal sorumluluk gereği o yörenin, o kentin ihtiyaç duyduğu eğitim başta olmak üzere tüm sosyal alanlarda bu tip destek veriyorlar. Bundan sonra da desteklerimiz devam edecek. Keza bunu sadece kamu kurumları değil, sektörümüzde faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarına da bu tip sosyal sorumluluk projelerine destek olunması konusunda da teşviklerimizi, desteklerimizi yapıyoruz. Nitekim bu güne kadar doğal kaynaklar ve enerji alanında 11 okulun yapım sözünü bizim bakanlığımızın faaliyet alanında çalışan özel sektör şirketlerinden, kuruluşlarından da aldık. Geçtiğimiz ay da ilkinin temelini Balıkesir’de atmıştık, bu ikincisi olmuş oldu. Okul sayısı daha artacak. Tematik okullar mesleki liselerinin sayısı daha da arttıkça başta bizim alanımızda olmak üzere ihtiyaçları da gidermiş olacağız. Enerjiniz bol, geleceğiniz aydınlık olsun."
Törende Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin de konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Bakan Dönmez ile beraberindekiler okulun açılış kurdelesini kesti.
Dönmez, ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek okulu gezdi.(AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol