Bahadır Kovankaya yeniden Başkan

AK Parti Gençlik Kolları Kırklareli 5.Olağan Kongresi Pazar gününün akşamında gerçekleştirildi. Kongrede Bahadır Kovankaya yeniden başkan seçildi. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan, Eski Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ensar Topçu, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, Gençlik Kolları Kırklareli İl Başkanı Bahadır Kovankaya, Kadın Kolları Kırklareli İl Başkanı Aslı Karakahya, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda AK Partili katıldı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Kırklareli 5.Olağan Kongresi 11 Şubat Pazar günü(dün) saat 16.00’da başladı. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören yoğun katılım ile yapıldı. Kongrenin başlamasından saatler öncesinde salonu hınca hınç dolduran partililer, şarkılar ve sloganlar ile kongre’nin başlamasını beklediler.
“Kırklareli’ni AK Belediyecilikle
tanıştıracağız”
Saat 16.00’da başlayan genel kongre, divan teşekkülünün oluşturulması ile başlandı. Divan teşekkülünün ardından, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile kongre devam etti. Konuşmaların başlamasından önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı yayınlandı. Mesaj büyük coşku ve alkış ile karşılandı. Erdoğan’ın mesajından sonra kürsüye ilk gelen isim AK Parti Gençlik Kolları Kırklareli İl Başkanı Bahadır Kovankaya oldu. Kovankaya konuşmasında, kendisine destek olan bütün yönetimine ve partililere teşekkür etti. Mevcut Başkan Kovankaya, 2019’un kendileri için çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizdi. 2019 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Kırklareli’nin Merkez İlçesi başta olmak üzere bütün ilçelerinde ve beldelerini AK Belediyecilik ile tanıştıracaklarını söyledi. Gelecek dönem hakkında konuşan Kovankaya, gençlere çok işe düştüğünü AK Parti davasını kapı kapı dolaşarak anlatmaları gerektiğini vurguladı.
“Cumhurbaşkanımız gençlere
büyük önem veriyor”
Bahadır Kovankaya’nın ardından kürsüye gelen AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Bugün burada toplanma amacımız, Genlik Kolları Başkanımız Bahadır Kovankaya kardeşimizin yanında olmaktır. Kendisi AK Parti’nin davası için canını dişine takarak çalışmaktadır. Bugün burada gençlik kolları kongremizi tamamlıyoruz ve ardından kadın kolları kongrelerimiz kalıyor. Bu kongrelerimizin amacı 2019 yılında gireceğimiz 3 seçimi de kazanmak ve oylarımızı arttırarak yolumuza devam etmek. Gençlerimizin şehrimizde ve partimizde emeği çok büyük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başladığı noktalar gençlik kolları olması sebebiyle gençlerin önemini çok iyi kavramıştır ve gençlerin daima yanındadır. Bizler de milletvekilleri, il başkanları olarak genç kardeşlerimiz daima yanındayız” diye konuştu.
“Dünya devi Türkiye için en çok birlik olmamız gereken zamandayız”
Minsolmaz’ın ardından kürsüye Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler geldi. Çiler konuşmasında, “Fatih Sultan Mehmet 19 yaşında İstanbul’u fethetti. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 22 yaşında önce ilçe başkanı ardından da il başkanlığına yükseldi. 40 yaşında da belediye başkanlığına seçildi. Her kongremizde söylüyorum bu partiden herkes gelip geçebilir ancak tek kalıcı kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisi gençleri çok sevdiği için seçme ve seçilme yaşını en aşağıya indiren, en çok yurt ve üniversite kuran lider olmuştur. 2019 yılında başlayarak çalışarak, 2023, 2053 ve 2071 için dünya devi Türkiye için en çok birlik olmamız gereken zamandayız” ifadelerini kullandı.
Gençler kendini geliştimeli
Kongre, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ensar Topçu’nun konuşmasını yapması ile devam etti. Topçu konuşmasında gençlere çok iş düştüğünü vurguladı. Ülkenin gelecek nesillerinin yaşamının şimdi ki gençlerin elinde olduğunu vurguladı. Gençlerin kendilerini geliştirmelerinin önemine değinen Topçu, gençlerin dil öğrenerek, kendilerini geliştirerek dünyanın her yerinde AK Dava’yı insanlara anlatması gerektiğini vurguladı.
“Daha doğmamış olan çocukları
düşünmeliyiz”
Ensar Topçu’nun ardından kürsüye gelen Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapılan hizmetlerden dolayı başta Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya olmak üzere bütün gençlik kollarına teşekkür etti. Siyasetçilerin görevlerinin bugün olduğu kadar yarını düşünmek olduğunu ve daha doğmamış olan çocukların geleceklerini şekillendirmek olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakabilmek olduğunu söyledi ve bu ülkünün gerçekleşmesinin gençler sayesinde olabileceğini belirtti.
Kavakçı’dan kısa özet
Kürsüye konuşması yapmak üzere gelen son isim ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı oldu. Kavakçı, konuşmasında “Şu an söylemek istediğim şeylerin hepsinin diğer konuşma yapan arkadaşlarım söyledi. Ben size farklı bir şeyden bahsedeceğim. Geçmişten bu güne Türkiye’nin kısacık bir özeti yapacağım” dedi. Kavakçı, yıllar önce Kırklareli’ne Pınarhisar’a geldiğini ifade etti. Geldiği 1999 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 aylık süreç boyunca Pınarhisar’da bulunan ceza evinde kaldığını ve yolda gelirken o günleri düşündüğünü söyledi. O günlerde ülkenin çok ayrımcı bir yapıda olduğunu kadınların kıyafetleri yüzünden üniversitelere, meclise giremediklerini söyledi. AK Parti döneminde diğer ayrımcılıklar gibi bunun da ortadan kalktığını vurguladı. AK Parti’den önce ayrımcılıkların yoğun olduğunu söyleyen Kavakçı, “kumandaya basmak” diyerek AK Parti döneminde yapılanlardan bahsetti. 23 Haziran 2015 yılında kadınların meclise kılık kıyafet özgürlüğü içinde girebildiğini vurguladı. AK Parti’nin bunun gibi birçok ayrımcılığı ortadan kaldığını dile getiren Kavakçı, sözlerini noktalarken bütün salona ayağa davet ederek, önümüzde ki seçimlerde ve ardından gelecek süreçlerde herkesin çalışacağı hakkında söz vermesini istedi. Salonda ki bütün partililer hem bir ağızdan söz verdi. Konuşmaların ardından genel kongre seçim aşaması ile sürdü. Seçimlere tek liste olarak katılan Mevcut Başkan Bahadır Kovankaya yeniden başkan seçildi. Kongre; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ensar Topçu’ya hediyelerinin takdim edilmesinin ardından son buldu...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol