Bağımsız üyeler 5 ay sonra zafere ulaştı

İl Genel Meclisi’nde 5 ay sonra bağımsızlar zafere ulaştı. Haklarında CHP’den ihraç edilme kararı çıkan üyelerden Gürkan Umut için 29 Kasım 2016 Salı günü Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ihracın iptaline karar verdi. Bu kararın diğer üyelere de emsal olması bekleniyor
Kırklareli İl Genel Meclisi’nde Nisan Ayı’nda yapılan İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde Saffet Üresin Kırklareli İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçilmişti. Bu seçimin ardından CHP Kırklareli İl Başkanlığı tarafından, 2 tanesi Lüleburgaz’dan olmak üzere toplam 7 CHP’li İl Genel Meclisi İl Disiplin Kurulu’na ve Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Bu İl Genel Meclis Üyeleri’nden iki tanesinin disipline verilme kararı Genel Merkez’den geri dönerken 5 tanesi partiden ihraç edilmişti. Partiden ihraç edilen CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri’nden Gürkan Umut karardan dolayı CHP Genel Merkezi’ni mahkemeye verdi.  

29 Kasım 2016 Salı günü Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2016/500 Esas Dosya Numarası ile görülen davada Yüksek Disiplin Kurulu’nun 28.07.2016 gün 2016/66 E. Ve 2016/72 K. No’lu kararının iptaline karar verildi. Bunun sonucunda Gürkan D.’nin partiden ihraç edilmesi kararı iptal edildi. Bu kararın partiden ihraç edilen diğer 4 İl Genel Meclis Üyesi için örnek karar teşkil etmesi bekleniyor.
Meclis üyeleri dediklerini yaptı
İl Genel Meclisi’nin Ağustos Ayı birleşiminde ortaya atılan iddialar sonucu ihraç edilen CHP’li meclis üyeleri haklarını aramaya devam ediyor. Ağustos ayında yaptığı konuşmasında bu durumun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten CHP’li Meclis Üyesi Çetin Şinikoğlu; “Biz Temmuz’un 15’inde itirazlarımızı gönderdik. Elimizde mühürlü PTT belgeleri var. Genel Merkez ayın 20’sinde bunları almış. O zaman ulaşmış. Konuyu avukatlara sorduk. 3 avukatta bizim haklı olduğumuzu söylüyor. Karar aleyhimize olur ise biz bu konuyu mahkemeye taşıyacağız. Ama şuanda bağımsız kalma durumundayız. Resmi disiplin kararı henüz ulaşmadı. Karar lehimize olur ise kendi grubumuza döneceğiz. Ama şu anda mecburen böyle hareket ediyoruz” demişti. Aradan 5 ay gibi bir sürenin geçmesinin ardından anlattıkları sıralamayı izleyen meclis üyeleri sonuca varmaya başladı.
Süreç ile birlikte sonuçların Cumhuriyet Halk Partisi’nde ne gibi bir yankı yaratacağı oldukça merak konusu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol