“Bağımsız adayın partiye dönmesi benim il başkanlığım döneminde olmayacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Partisinin haftalık Çarşamba toplantısında konuşan Çobancık, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve diğer milletvekillerinin Kırklareli’ne geliş sebebinin kimseyi partiye geri çağırmak olmadığını belirtti ve “Sizlere kesinlikle teminat veriyorum, bağımsız adayın partiye dönmesi benim il başkanlığım döneminde olmayacak” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçları hakkında ki duygularını paylaşan İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, “Karşınıza böyle bir sonuçla gelmemek adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Aday açıklanma süreci ardından yaşananlar bizler için adeta bir travmaydı. Partimizden istifalarla belli bir yere kadar gelebildi.
Ancak yönetimimizdeki herkes ellerinden gelen bütün gayreti göstererek adayımıza, meclis üyesi adaylarımıza destek çıkmak için ellerinden geleni yaptılar. Açıkçası Kırklareli Belediye Başkanlığını kaybetmenin hiçbir mazereti yok” dedi.
“Önceki dönemlere istinaden daha
çalışkan olmak zorundayız”
Ortak aklın önemine değinen Başkan Çobancık, “Herkesin aklında bazı soru işaretleri var. Geçen Çarşamba Grup Başkan Vekilimizin katıldığı toplantıda duygularımız ifade edildi. Bizler kişilere değil örgütümüze sahip çıkarak, kaybettiğimiz belediye başkanlığını alma mücadelesi vermemiz gerekiyor. Burada Kırklareli halkının verdiği bazı emareleri okumamız gerekiyor. Bu konuda genel merkezimizden katılımcıların yer alacağı geniş katılımlı toplantılar yapılması ile ilgili talepler var. Ne kadar çok ortak fikri konuşursak o kadar yararlı olacak düşüncesindeyim. Kırklareli halkının istediği çalışmaları İl Genel Meclis Üyelerimizle, Belediye Meclisi Üyelerimizle görevlerimizi yerine getirmeye çalışacağız. Önceki dönemlere istinaden daha çalışkan olmak zorundayız. Ben umutsuzluğa kapılmıyorum. Bize verilen görevi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
“Grup Başkan Vekilimiz buraya kimseyi Partimize davet etmek adına gelmedi”
Vatandaşlar arasında sıkça konuşulan konular hakkında da açıklamalarda bulunan Çobancık, “Vatandaşlar ve partililer arasında konuşulan konular ve söylentiler hakkında konuşan Başkan Çobancık, Grup Başkan Vekili ve Milletvekillerinin gelme sebeplerinin hukuku savunmak adına olduğunun altını çizdi. Bu yüzden sayım sürecinin tekrar başlayacağı ifade edilince başka milletvekillerimizi Genel Merkezimiz buraya gönderdi. Kendileri partimiz adına gözlem işlemini gerçekleştirdi. Merak ettiğiniz sorulardan birçoğu cevabı olan sorular. Grup Başkan Vekilimiz buraya kimseyi Partimize davet etmek adına gelmedi. Ve sizlere kesinlikle teminat veriyorum, bağımsız adayın partiye dönmesi benim il başkanlığım döneminde olmayacak. Bu konuda çok net bir tavır sergileyeceğiz. Genel Merkezimizin farklı bir karar alarak bu geri dönüşle ilgili yapacağı bir çalışması olacaksa da biz burada Kırklareli Örgütü olarak kendi kararlarımızı verip bunları Genel Merkeze hissedebilecekleri bir dille anlatacağız” cümleleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. persona non grata 12 Nisan 2019 Cuma 13:59:39

    Partisini utanç veren bir boyutlu bozguna uğratan bir bölenin böylesi pişkince bir demeç vermesi ve hâlâ "emare okuyacak"mış demesi ve çıbanbaşı olduğunu kasımpaşa dayısıvari bir saldırıyla gizlemek istemesi gösterir ki Kırklaeli yenilgisi projesi başaktörü kendisidir ve partisini behemahal terketmelidir veya ettirilmellidir kalenin kurtuluşu adına...

  2. Ard niyetlisin yenildiğin halde beceriksiz olduğun halde saldııyorsun seni il başkanı kim yaptı. Kesimoğlu ard niyetli olsaydı belediye ve il meclis üyeleri için Chp adaylarına oy verdirmez ve çoğunluğu sağlatmazdı öğen halk partiye oy vermedi çalışanasevilene kendini temsil edecek olana oy verdi. koyun olmadığını gösterdi

  3. Halkın sesine kulak vermezseniz olacağı buydu kimden alacaksınız belediyeyi halktan mı siz bu kafayla o koltuklarda boşuna oturmayın neyi anlamak istemiyorsunuz halk başkanını seçerken belediye meclisi ile il genel meclisinde oyunu zaten partisine verdi siz kimi kimden ayırıyorsunuz unutmayın halkın iradesine saygı duyacaksınız artık bu şehirde kimi koyarsan köy chp den seçilir anlayışı bitmiştir siz anlayana kadar atı alan üsküdarı geçti