“Bağımlılıkla mücadeleyi topyekün bir mücadele olarak görüyoruz"

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanlığı, dün Kırklareli Polisevi’nde merkez ilçe mahalle muhtarları ve basın mensuplarını düzenlediği kahvaltı programında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Programda konuşan Şube Başkanı Halil Yücel, “Bağımlılıkla mücadeleyi topyekün bir mücadele olarak görüyoruz “ dedi. 

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanlığı merkez ilçe mahalle muhtarları ve basın mensuplarını Yeşilay Kırklareli Şubesi Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi Programı Proje Tanıtım Toplantısı’nda bilgilendirdi. Dün düzenlenen programa Şube Başkanı Halil Yücel, Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Şube Personeli Esra Baş, üyeler, muhtarlar ve basın mensupları katıldı. Programda ilk olarak Şube Personeli Esra Baş Yeşilay’ın çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirmede, “Sayın Yeşilay Bölge Koordinatörüm, Sayın Yeşilay Kırklareli Şube Başkanım, Saygıdeğer Muhtarlarımız ve Basınımızın Güzide Mensupları, Kırklareli Yeşilay Şubesi Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi Programi proje tanıtım toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yurdumuzda ahläki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde, tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek amacı ile 1920 yılında kurulmuştur.
“Bağımlılık her yaştan insanımızı tehdit etmektedir”
Bu amaç doğrultusunda ulusal ve uluslararası kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli işbirliği ve ortak çalışma organizasyonlarını geliştirmekteyiz. Çalışma Alanlarımız Alkol bağımlılığı-Tütün bağımlılığı-Madde bağımlılık-Kumar bağımlılığı ve Teknoloji bağımlılığıdır. Bağımlılık, artan bir kullanım oranı ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmektedir. Genç neslin önleyici ve koruyucu hizmetlerle desteklenerek tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi bağımlılıklarla mücadele kapsamında okullarda ve ulusal düzeyde bilinç oluşturulması önem arz etmektedir önleme çalışmaları kapsamında farklı projeler Yeşilay Cemiyeti olarak geliştirmekteyiz. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirerek, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır. Program, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına göre hazırlanmış 18 modülden oluşmaktadır. Eğitim programında kullanılan tüm içerikler Yeşilay Bilim Kurulunun da içinde bulunduğu profesyonel bir uzman kadro tarafından bilimsel temelli yaklaşım ile her yaş seviyesine uygun, kazanım temelli, bilimsel kanıta dayalı ve modüler olarak hazırlanmıştır. Türkiye'de ilk defa bağımlılıkla mücadelede her yaş düzeyine hitap edecek kadar kapsamlı ve önleme temelli bir eğitim programı meydana getirilmiştir. Bu program ülkenin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları ve mevcut eğitim sistemi göz önüne alınarak tüm illerde "Türk Milli Eğitim Sistemi" ile bütünleşmiş bir model aracılığıyla, Halk Eğitim Merkezleri üzerinden başarı ile yaygınlaştırılmaktadır Yeşilay, TBM'nin sahip olduğu eğitim seferberliği ruhu ile ülke genelinde bağımlılıkla tek merkezden mücadele etmeyi, bağımlılık ile mücadelede istikrarı ve ilgili tüm kurum ve kuruluşların takdirini kazanmayı başarmıştır. TBM ülke genelinde rehber öğretmenler başta olmak üzere uzmanların, bağımlılıkla mücadele çalışmalarında ihtiyaç duydukları güvenilir ve çeşitliliği ile zengin yeni nesil eğitim materyali ihtiyacını karşılamıştır.” ifadelerine yer verdi.
“2021 yılı Kırklareli’nde
Yeşilay yılı ilan edildi”
Devamında söz alan Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Halil Yücel “2021 yılı Sayın Valimiz’in başkanlığında şubat ayında yapılan toplantı sonucu Kırklareli’nde Yeşilay yılı ilan edildi. Kırklareli’nde hem ortaokul hem de lisede okuyan 1500 öğrenciye bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim verildi. Bizler ekibimizle birlikte bu doğrultuda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Özellikle madde bağımlılığı içinde heba olan gençlerimiz var. Mahallelerde böyle durumlar yaşanıyor. Önlemini almazsak caddelere, sokaklara hatta yaşadığımız apartmanlara kadar yansıyacaktır. Bu yüzden bağımlılıkla mücadele topyekün bir mücadele olarak görüyoruz. Buradan bize her zaman destek olan basın mensuplarımıza ve programımıza eksiksiz bir şekilde katılım gösteren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız iyi ki yanımızdasınız. “ dedi.
Ardından konuşan Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, “ Yeşilay Cemiyeti 1920 yılında kurulmuş şu anda 101 yaşında olan bir cemiyettir. Kuruluş amacı da o günkü şartlarda alkol bağımlılığıyla mücadeledir. Kırklareli’nin hemşehrisi Mazhar Osman’ın başkanlığında 20 kadar ilim adamıyla organize olup kurulmuş bir cemiyettir. Yeşilay şu an Türkiye’de bütün illerde 120 şube ile faaliyet gösteriyor. Bizler çalışmalarımızı toplumun hiçbir kesimini ayırt etmeden herkese ulaşma gayretiyle sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "Hocam size deli diyorlar"a cevaben Dr. Mazhar Usman: "Deli doktoruna deli diyene deli gözüyle bakarlar; ben onlara deli dersem resmen deli sayılırlar."

  2. yakın-uzak sorumluluk 13 Ağustos 2021 Cuma 21:02:29

    Uyuşturucular müptelasından ölenlerin öte âlemde ne dehşet içinde olduklarını bilseydiniz görseydiniz es geçtiğiniz iki yorumu vermekten imtina edemezdiniz ve azından dolaylı uzak sorumlulukdan da gelecekte vicdan azabı çekecek olmazdınız.