Bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

Yeşilay Kırklareli Temsilciliği, Türkiye de bağımlılıkla mücadele ile ilgili Kırklareli Üniversitesi güvenlik görevlilerine eğitim düzenlendi.
Yeşilay Kırklareli Temsilciliğince, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında Kırklareli Üniversitesinde görevli personeline bağımlılık eğitimi verildi. Kırklareli Atatürk İlk Öğretim okullu Rehber Öğretmeni Damla Akaloğlu’nun  Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, Bağımlılık artan bir kullanım oranı ve çeşitlilik ile her yaştan tehdit etmektedir.

Genç neslin önleyici ve koruyucu tedbirler ile bağımlılıklardan uzak kalmasını amaç edindiklerini belirten Akaloğlu, tütün, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve diğer tüm bağımlılıklarla mücadele kapsamında ulusal düzeyde bilinç oluşturulmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yeşilay Kırklareli İl Temsilcisi Ali Karakoç ise; Türkiye'de son yıllarda sigarayla mücadelede önemli bir yol kat edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Dünya Sağlık Örgütü, kanser ölümlerinin çoğun’un tütün kullanımından kaynaklanıyor.
Türkiye'de sigarayla mücadelede önemli bir yol kat edildi. Yeşilay olarak da her yıl 5 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sigara ve diğer tütün ürünlerine karşı mücadelemizde çok iyi bir mesafe aldık ama uygulama ve denetimlerdeki yetersizlik bizleri üzüyor. Karar vericileri ve uygulayıcıları gelecek nesillerimiz için daha özverili olmaya davet ediyoruz. Farkındalık kampanyalarımız, bilgilendirme seminerlerimiz, kamu spotlarımız, sosyal medya çalışmalarımızla Yeşilay olarak sigaraya karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek.
Bu mücadeleye tüm vatandaşlarımızın sigarayı bırakarak, bilgi sahibi olarak ve bilinçlendirerek destek olmalarını arzuluyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol