Bağımlılığı sanatın her dalında ifade ettiler

29 Nisan 2016 Cuma günü, Rektörlük Kültür Merkezi'nde Kırklareli  Yeşilay Şubesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması"nın ödül töreni gerçekleşti. Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in de katılım                gösterdiği törende, "Bağımlılık" konulu ve "Afiş, Resim, Kompozisyon, Şiir ve Karikatür" kategorilerinde düzenlenen Yetenek Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak ve sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkinlerini kavratmak amacıyla Kırklareli Yeşilay Şubesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması" düzenlendi. "Bağımlılık" konusunda ve "Afiş, Resim, Kompozisyon, Şiir ve Karikatür" kategorilerinde düzenlenen Yetenek Yarışması'nda dereceye giren 14 öğrenciye madalya ile birlikte 600 TL'lik, 400 TL'lik ve 200 TL'lik para ödülleri verildi. Yarışmada emeği geçen öğretmenlere de teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.
29 Nisan 2016 Cuma günü, Rektörlük Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ödül törenine; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Yeşilay Şube Başkanı Öğretim Görevlisi Ali Karakoç, Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kırklareli SGK İl Müdürü Tahsin Halcı, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin, Kırklareli Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Demet Aydoğdu ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.
Öğrenciler hünerlerini sergiledi
Geçtiğimiz Cuma günü saat 10.30'da başlayan törende; Yeşilay'ın kuruluş ve çalışma alanlarının anlatıldığı açılış konuşmasının ardından Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencileri tarafından "Bağımlılık" temalı kısa tiyatro gösterisi sergilendi.
Tiyatro gösterisinin ardından "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması"nda "Kompozisyon" ve "Şiir" kategorilerinde il birincisi olan öğrenciler eserlerini seslendirdi. Yetenek Yarışması'nın "Kompozisyon" dalında il birincisi olan Kırklareli Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Gürşen'in kompozisyonunu okumasının ardından, "Şiir" dalında il birincisi olan Lüleburgaz Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Selin Özlem Arslan kendisine birinciliği getiren şiirini seslendirdi.
Yarışmada emeği geçen öğretmenler unutulmadı
Rektörlük Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program ödül töreni ile devam etti. İlk olarak Kırklareli Yeşilay Şube Başkanı Ali Karakoç tarafından yarışmanın jüri üyesi öğretmenlerine teşekkür belgeleri verildi. Sonrasında yarışmada emeği geçen Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Yücel Karışmaz ve derece alan öğrencileri hazırlayan öğretmenlere Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç tarafından plaket verildi.
Dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması"nda Resim, Şiir, Karikatür, Kompozisyon ve Afiş kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ise madalya ve hediye çeklerini Kırklareli Valisi Esengül Civelek verdi.
Yetenek Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:
Resim Kategorisinde Dereceye Girenler;
1. Ekin Çallı (Kırklareli Atatürk İlkokulu)
2. Ecrin Nur Tekel (Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu)
3. Damlanur Sapmaz (Lüleburgaz İstiklal İlkokulu)
Şiir Kategorisinde Dereceye Girenler
1. Selin Özlem Arslan (Lüleburgaz Hürriyet Ortaokulu)
2. Bengisu Çelik (Kırklareli Atatürk Ortaokulu)
3. Bora Elden (Pınarhisar Atatürk Ortaokulu)
Karikatür Kategorisinde Dereceye Girenler
1. İmran Özkök (Pınarhisar Anadolu Lisesi)
2. Fatmanur Işık (Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi)
3. Betül Gümüş (Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi)
Kompozisyon Kategorisinde Dereceye Girenler
1. Buse Gürsen (Kırklareli Anadolu Lisesi)
2. Birce Alkan (Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi)
3. Furkan Göbel (Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi)
Afiş Kategorisinde Dereceye Girenler
1. Esmanur Özcan (Lüleburgaz Rumeli Mesleki ve Teknik Lisesi)
2. Tunay Baybüre (Pınarhisar Anadolu Lisesi)
Bir gün değil her gün…
Kırklareli Yeşilay Şube Başkanı Ali Karakoç, öğrencileri zararlı alışkanlıklar hakkında bilinçlendirmek ve madde bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkinlerini ifade etmek amacıyla düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması" hakkında program bitiminde bir açıklama yaptı. Karakoç yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin bütün şubelerde gerçekleştirdiği "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması"nı neticelendirmiş bulunmaktayız. 8 Şubat 2016 tarihinde bütün okullarda afişlerle duyurusu yapılan yarışmamızı 23 Mart itibari ile neticelendirdik. 15- 20 gün boyunca hem ilçe birincilerini hem de il birincilerini tespit edip bugün ödül törenimizi gerçekleştirdik. Ödül törenimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde afiş, resim, karikatür, şiir ve kompozisyon dallarında 14 öğrencimize 1. , 2. ,3. olmak üzere ödüller takdim ettik. 1.'ye 600 TL, 2.'ye 400 TL, 3.'ye de 200 TL'lik ödüllerimiz vardı. Bunların arasında yine madalya takdimi ve çeşitli hediyeleri sunduk. Yarışmalardaki amacımız Yeşilay'ın sadece bir haftada kutlanması değil, yılın her haftasında her gününde Yeşilay'ın gündeme gelmesi, bağımlılığın büyük bir problem olduğunun gündeme getirilmesi ve bunun başka yollardan sadece bu işi yasaklayarak ya da bu işin yanlış olduğunu söyleyerek değil bunu başka ifadelerle şiirle, resimle, kompozisyonla, gençlerimizin ifade etmesi amacı ile yarışmayı düzenledik. Bu yarışmayı da ödül töreni ile neticelendirdik. Katılımları için Sayın Valimiz'e ve diğer İl Tanıtım Müdürlerimiz'e teşekkür ediyoruz. Sizlere de geldiğiniz için teşekkür ediyoruz."
"Bağımlılık" konulu sergi
büyük ilgi gördü
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması" kapsamında öğrencilerin yaptığı "Bağımlılık" konulu resimler Rektörlük Kültür Merkezi'nde sergilendi. Birbirinden anlamlı resimlerin vatandaşların beğenisine sunulduğu sergi davetliler tarafından ilgiyle karşılandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol