Bağ Bozumu Şenlikleri Bu Yıl Sönük Geçti

"13. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri"11 Eylül Cumartesi günü Yayla Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz yıl Covid-19 pandemisi dolayısıyla düzenlenemeyen etkinlik bu yıl da Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Belediyesi işbirliğinde hayata geçirildi. Geçen yıllara göre sönük olarak gerçekleşen etkinlik,Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş'ın konuşmasıyla başladı.Programda, halk oyunları gösterisi sahnelendi. Sonrasında fotoğraf sergisi gezilirken, geleneksel üzüm ezimi de yapıldı. Üzüm eziminden sonra Kırklareli Belediyesi tarafından vatandaşlara kuskus ve ayran ikram edildi. Program Kırklareli Sanatsevenler Derneği'nin Türk Sanat Müziği konseri ile devam etti. Sadece sınırlı sayıda üreticinin davet edildiği SarantaFarmhouse programı ile bu yılki etkinlikler sona erdi.Kent Konseyi İl Başkanı Yasemin Ertaş yaptığı açıklamada; 13. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliğimizi pandemi nedeniyle kısıtlı aktivite ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirmek zorunda kaldık. Sağlıcakla kaldığımız müddetçe önümüzdeki yıl, eski yıllarda olduğu gibi el ele, omuz omuza eğlencemizi, dansımızı, aşımızı sevgiyle paylaşacağımız şenliklerimizi tekrar yapabilmek umuduyla neşemiz bol, üzüntümüz hiç olmasın” dedi.

"13. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" düzenlendi.11 Eylül Cumartesi günü Yayla Meydanı’nda yapılan etkinlik Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş'ın konuşması ile başladı.Şenliklerde halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından yöresel kıyafetli kızlar tarafından kazana doldurulan üzümezimi gerçekleştirildi. Üzüm ve kuskus ikram edilen etkinlik, yöresel sanatçıların konseriyle sonlandı.
“Şenliğimizi pandemi nedeniyle kısıtlı aktivite ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak
gerçekleştirmek zorunda kaldık”
Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş yaptığı açıklamada; “13. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliğimizi pandemi nedeniyle kısıtlı aktivite ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirmek zorunda kaldık. Sağlıcakla kaldığımız müddetçe önümüzdeki yıl, eski yıllarda olduğu gibi elele, omuz omuza eğlencemizi, dansımızı, aşımızı sevgiyle paylaşacağımız şenliklerimizi tekrar yapabilmek umuduyla neşemiz bol, üzüntümüz hiç olmasın” ifadelerini kullandı.
Kırklareli Belediye Başkanı ise yaptığı bilgilendirmede; “13. Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağbozumu Etkinlikleri kapsamında Yayla Mahallemizde halkımızla birlikte bereketli topraklarımızda gerçekleşen bağ bozumunu kutladık. Pandemi nedeniyle kısıtlamalarla düzenlediğimiz etkinlikte birlikte çalıştığımız başta Kent Konseyi Başkanımız Yasemin Ertaş olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kendilerine şenlik yapmışlar 17 Eylül 2021 Cuma 23:23:24

    Valla kimsenin haberi olmamış bu şenlikten. Adamlar kendilerine şenlik yapmış kendileri çalıp oynamış. Eski senelerde Kırklarelililerin haberi olurdu. Bu defa zaten doğru dürüst şenlik yapmamışlar. Yaptıkları kadarına da protokolü özel davetlileri almışlar. Pehlivanköy panayırına gitmemiz iyi olmuş demek ki.