Bağ Bozumu Festivali Bu Yıl Nasıl Olacak?

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır ve Türkiye Ziraatçılar Derneği Kırklareli Temsilcisi Necdet Göç, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı’ya ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette bu yıl 12. kez düzenlenmesi planlanan Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerinin Covid-19 sürecinde nasıl yapılabileceği konuşuldu.

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır ve Türkiye Ziraatçılar Derneği Kırklareli Temsilcisi Necdet Göç, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne atanan Mehmet Ali Kiracı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
“Bağ Bozumu Festivali Covid-19’dan etkilenecek”
Başkan Çakır Covid-19 pandemi sürecinden bu sene düzenlenecek olan 12. Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu şenliklerinin de etkileneceğini Müdür Kiracı’ya ifade etti.
Bu süreçte Bağ Bozumu etkinliklerinde her zaman olduğu gibi Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile nasıl iş birliği yapabilecekleri konuşuldu. Müdür Kiracı her zaman olduğu gibi üzüm üreticilerini destekleyen bölgeye değer katan çalışmaların destekçisi olduklarını, ziyaretten duyduğu memnuniyeti Çakır’a iletti.
Ürünler nasıl geliştirilir?
Görüşmede Kırklareli Kent Konseyi, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Türkiye Ziraatçılar Derneği Kırklareli Temsilciliği arasında Kırklareli’nde üreticilerin bağ bozumu sonrası yaptıkları ürünler nasıl geliştirilir, daha etkin kullanılır, üreticinin gelir düzeyine yansır konuları da görüşüldü.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol