Bademlik Mahallesi muhtarlığının atık kağıt kampanyası örnek oluyor

Önadım Haber
Bademlik Mahallesi muhtarı Gürsel Yılmaz’ın geçtiğimiz yıllarda başlattığı ‘Atık Kağıt Toplama’ kampanyası son hızla devam ediyor. Mahalle sakinleri 7’den 70’e evde biriken kağıt, gazete, dergi ve işe yaramayan baskılı materyalleri muhtarlık binasına teslim ediyor.
En çok çocukların ilgi gösterdiği bu kampanya ile sayısız ürün birikiyor.
Sonrasında ise tüm malzemeler geri dönüşüm şirketine teslim ediliyor. Gürsel Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kampanyaya destek veren mahalle halkıma çok teşekkür ediyorum. Kağıt hayatımızdaki en çok tükettiğimiz ve en önemli ürünlerden birisidir. Üstelik geldiğimiz noktada daha da kıymetli bir hale gelmiştir. Fiyatı pahalılanmıştır. Bizler bu kağıtları geri dönüşüme kazandırarak hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyor, hem de kağıt üretimi için daha az ağaç kesilmesine vesile oluyoruz. Çocuklarımızın bu konudaki duyarlılığı beni çok sevindiriyor. Bu işi bilabedel yapmaktayız.”
Kampanyaya diğer mahallelerden de katılım olduğuna dikkat çeken muhtar Yılmaz, “Böyle bir sosyal sorumluk projesine dahil olduğumuzu duyan eşimiz dostumuz, muhtarlığımıza gelerek malzemesini teslim ediyor. Aslında bunun tüm şehirde organize bir şekilde yayılması lazım. Mesela günlük gazeteler işi bittikten sonra atılıp gidiyor. Neden atılsın? Geri kazandırılsın. Kısa zaman dilimi içerisinde yaklaşık 1 ton kağıt toplandı” diye konuştu.
Toplanan kağıtların Lüleburgaz’daki kağıt fabrikasına gönderildiğini söyleyen muhtar Yılmaz, kampanyanın okulların açılması ile birlikte daha fazla duyulacağından ve katılım artacağından ümitli.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol