Babuşçu; “Geleceğin olimpiyat madalyalarına, dünya şampiyonluklarına talibiz”

Her yaz geleneksel bir törenle açılan Gençlik Spor Bakanlığının Yaz Spor Okulları dün ilimizde gerçekleşen seremoniyle başladı. Spor Okullarında bu yaz öğrencilere 20’den fazla branşta eğitim verilmesi planlanıyor. Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin de katılım gösterdiği törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu; “Çocuklarımızın tatillerini verimli, eğlenceli ve aynı zamanda öğrenerek geçirmelerini sağlamak için değerli antrenörlerimiz ile beraber gerekli tüm hazırlıkları tamamlamış bulunmaktayız. Burada bizimle bulunan bu değerli sporcu kardeşlerimizle, geleceğin olimpiyat madalyalarına, dünya şampiyonluklarına talibiz. Sporcularımızın şanlı Türk bayrağını onurla, gururla her platformda en yükseğe taşıyacaklarına eminiz” dedi…

Gençlik ve Spor Bakanlığı – Spor Okulları dün ilimizde gerçekleşen törenle açıldı. Saat 11.00’de Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen törene çok sayıda öğrenci ve veli katılım gösterdi. Törene ayrıca; Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, İŞKUR İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ersoy Canbek de katılım gösterdi. 
Kapalı Spor Salonunu hınca hınç dolduran öğrencilerin spor okullarına olan ilgisi gözlerden kaçmadı. Saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Çekya'da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Atletizm, Masa Tenisi ve Tenis Şampiyonası'nda masa tenisi kategorisinde dünya üçüncüsü olan Milli Sporcu Erman Çetiner, şanlı Türk Bayrağımızı Vali Birol Ekici’ye teslim etti. 
Daha sonra programın açılış konuşmasını Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu gerçekleştirdi. Babuşçu şunları kaydetti;
“1938 yılında kurulan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 84. kuruluş yıldönümü ve adı GSB Spor Okulları olarak güncellenen, İl Spor Merkezlerinin açılışı bilindiği gibi her yıl geleneksel olarak 29 Haziran tarihinde gerçekleşmektedir. 
Ülkemizin spor altyapısı adına önemli bir rolü bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığının spor okullarında bu yaz futbol, basketbol, voleybol ve hentbol gibi takım sporlarının yanında yüzme, tenis, tekvando, atletizm, güreş, halter gibi 20’den fazla ferdi spor dalında ücretsiz eğitimler verilerek, geleceğin sporcularını keşfetmeye ve yetiştirmeye devam edeceğiz. Ve bunları yaparken, Belediyelerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzün büyük katkıları olmaktadır. Kendilerine de buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlimizde, çeşitli spor tesislerinde yıl boyunca devam eden GSB Spor Okulları, özellikle öğrencilerimizin tatilde olduğu bu yaz döneminde yoğun bir katılımla eğitimlerini sürdürmektedir. Çocuklarımızın tatillerini verimli, eğlenceli ve aynı zamanda öğrenerek geçirmelerini sağlamak için değerli antrenörlerimiz ile beraber gerekli tüm hazırlıkları tamamlamış bulunmaktayız. Burada bizimle bulunan bu değerli sporcu kardeşlerimizle, geleceğin olimpiyat madalyalarına, dünya şampiyonluklarına talibiz. Sporcularımızın şanlı Türk bayrağını onurla, gururla her platformda en yükseğe taşıyacaklarına eminiz. Spor okullarımız bünyesinde ter dökecek tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyorum."
Konuşmanın ardından jimnastik ve taekwondo sporcuları, muhteşem bir gösteri sundular. Program bu gösteriler ile son buldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı – Spor Okullarının eğitimleri 1 Temmuz’da başlayacak. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. katatonya bittiğinde 30 Haziran 2022 Perşembe 18:22:46

    Her ilerlemede tabana düşülüp her gerilemede tavan yapılan dönemde Babuşçu babuşkanın katılmamak mümkün değil yine de iyi niyetli görüşlerine