Babaeski’de uyuşturucu karşıtı tiyatroya büyük ilgi

Babaeski Ülkü Ocakları tarafından organize edilen ‘’Cehalet’’ adlı tiyatro oyunu 2 Mart Cuma günü Cumhuriyet İlkokulu
Çok amaçlı Salonunda izleyicisiyle buluştu.

Babaeski’de Ülkü Ocaklı İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği ‘’Cehalet’’ adlı oyuna ocak üyeleri ve tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Uyuşturucu karşısında farkındalığı sağlamayı kendine misyon edinen oyun öncesinde İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşu yapıldı. Salonda Ümit Kocabaş tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Babaeski Ülkü Ocakları Başkanı Emre Vural ve Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yıldırım salona konuşma gerçekleştirdi. Hayati Sarı’nın yazıp yönettiği ‘’Cehalet’’ tiyatrosever tarafından ilgiyle takip edildi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Hakan Aytaç Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Babaeski İlçe Başkan Vekili Metin Eler, Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Taner Turan, Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yıldırım, Babaeski Ülkü Ocakları Başkanı Emre Vural, Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler Babaeski Ülkü Ocaklarının düzenlediği tiyatro etkinliğine katıldılar.
Mücadeleye Türkiye genelinde devam etmekteyiz
Babaeski Ülkü ocakları ilçe Başkanı Emre Vural, yaptığı açılış konuşmasında; ‘’Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de bizleri derin acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabırlar, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Babaeski Ülkü Ocakları olarak çağımızın en büyük sorunlarından biri haline gelen geleceğimiz, gözbebeklerimiz olan gençlerimiz hatta çocuklarımız için tehlike arz eden uyuşturucu kullanımıyla mücadeleye Türkiye genelinde devam etmekteyiz. Sevgili misafirler bu zehre ilk kez bulaşan bireylerimiz maalesef zamanla bağımlı hale gelirler. Bağımlılık sahibi kişiler her seferinde vücutlarına ve zihinlerine bir çok zehri davet ederler. Bunun sonucunda maddi manevi büyük bir çıkmazın içine girerler. Madde kullanımına devam ettikçe hayatlarını kabusa çevirerek ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklarını hatta canlarını kaybederler. Atılan ilk adımın onların sonlarını getireceğini bilmeden Başladıkları bu yolda karanlığa mahkum olurlar. Bu nedenle gençlerimizin ve çocuklarımızın karanlığa adım atmamaları, atmış olanların da temizlenip arınması için öncelikle aileler olmak üzere her şeyin farkına varabilecek zihne sahip evlatlarımızın bilinçlendirilmesi yolunda üzerimize düşen her vazifeyi büyük bir hassasiyetle yapmış olup, yapmaya da devam etmekteyiz. Gençlerimizin uyuşturucu ile mücadelede en etkili silahlar olan spor, sanat ve bilime yönelmesini sağlayarak verdiğimiz mücadelede başta ülkü ocakları genel başkanımız Sayın Olcay Kılavuz olmak üzere hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Türk gençliğine buradan haykırmak istiyorum. Ulu önderinin işaret ettiği mazide atalarının bu topraklar için döktüğü içinde onuru, şerefi, azmi barındıran Dünya’ya nam, düşmana korku salan ay yıldız bayrağına al olan damarlarındaki asil kanı kirletme’’ dedi.
‘’Kutlu mücadele Türkiye Genelinde geniş yankı buldu’’
Ülkü Ocakları Kırklareli Başkanı Ahmet Yıldırım ; ‘’Türk Milletinin geleceğinin teminatı bozkurtlar ve Asenalar hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehadet şerbeti içen aziz Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bilindiği üzere Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Genel Başkanımız Olcay Kılavuz beyefendinin başlatmış olduğu uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili ülkemizde pek çok sahneye çıkan başlatmış olduğumuz bu kutlu mücadele Türkiye Genelinde geniş yankı bulmuş akabinde TBMM komisyon kurularak bu mücadele sistemli bir hal almaya başlamıştır.
Uyuşturucu gençleri tehdit ediyor
Ülkü Ocakları olarak bu seferberliğe sonuna kadar destek verdiğimizin bilinmesini isteriz. İl Başkanlığımız öncülüğünde Babaeski, Lüleburgaz, Vize ve Pınarhisar ilçelerimizdeki ocaklarımızla çeşitli faaliyetler başlayarak Türk gençliğini kurtaracağız. Kan bağışları, spor faaliyetleri, doğa yürüyüşleri, bireysel antrenmanlarla sağlıklı bir neslin yetişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Terör örgütleri ve bunların kaynağını teşkil eden uyuşturucu satışı ülkemizdeki gençliğini tehdit etmektedir.
Devlet bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektedir. Açılan uyuşturucuyla mücadele kurumları, sağlık kurumlarıyla ortaklaşa faaliyetler sürdürmekte, bu dertten kurtulmak isteyen gençlere hizmet etmektedir. Ailelerin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi önemli bir durumdur. Çocuklarında madde kullanımı şüphesine kapılan ailelerin paniğe kapılmadan evlatlarına tenkit yoluyla yaklaşması ve tedavi sürecine maddi ve manevi destekleri esirgememesi gerekir. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında ülkemizin dört bir yanına giden tiyatro ekibimize Hayati Hocama çok teşekkür ediyorum.
Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu programda emeği geçen Babaeski Ocak Başkanıma, yönetimlerine, teşkilat mensubu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene!’’ ifadelerini kullandı.
Amaç gençleri bilinçlendirmek
Gazetemize oyunun amacı hakkında açıklamalarda bulunan Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yıldırım; ‘’Ülkü Ocaklarımız Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Beyefendinin başlattığı uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili bir halk oylaması gibi bir şey yaptık. Nasıl başarılı olabiliriz? Uyuşturucu ve madde bağımlılığından gençlerimizi nasıl kurtarabiliriz. Birçok projelerimiz var. Bunlar spor ve tiyatro gibi konularda. Sosyal kültürel anlamda yapılabilecek faaliyetleri yapıyoruz. Neticeyle bugün de Babaeski Ülkü Ocaklarında ‘’Cehalet’’ adlı tiyatromuzu gençleri bilinçlendirmek adına yapacağız’’ dedi. Oyun takip eden pek çok yaştaki izleyiciden tam not alırken, Babaeski izleyicisinde eğlendirici ve öğretici bir iz bıraktı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol