Babaeski'de uydu ve 360 derece panaromik görüntü çekimleri yapıldı

Babaeski Belediye Başkanlığı tarafından ilçede geçen hafta 360 derece ölçekli panoramik görüntü ve uydu görüntüsü çekimleri başladı.
Belediye Başkanı Av.Abdullah Hacı yapılan çalışma hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi. "İnteraktif Belediye Hizmetleri proje faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Belediyecilikte çığır açacak projemiz ile Babaeski Belediyesi diğer belediyelere örnek teşkil edecek hem de vatandaşlarımız belediye hizmetlerimize evlerinden, işyerlerinden ve ilçe merkezimize konulacak olan kiosklardan ulaşabileceklerdir. Proje faaliyetlerimiz çerçevesinde kış gelmeden havaların güzel gitmesi ve kaliteli,net görüntü alınabilmesi için ilçemizde son teknolojik donanına sahip araçlar ile uydu görüntüsü ve 360 derece ölçekli görüntü çekimi çalışmaları başladı. Teknik ekipler halen çalışmaları gerçekleştiriyor ve önümüzdeki ay sonuna kadar görüntü çekimleri tamamlanacak. Yapılacak çalışma kapsamında ;
Güncel 50 cm hassasiyetli uydu görüntüsü temin edilecektir. Görüntüler Raster veri koordinat sistemine bağlanacaktır. İlçe Sınırları içersinde sistemde olmayan ancak uydu görüntüsünde belirlenecek Yapı ve yol katmanları sayısallaştırılacaktır. Veriler Mevcut sisteme entegre edilecektir. Kent rehberi, belnet, netcad içerisinden kullanım ile ilgili gereken tüm ayarlar yapılacaktır. 90 km2 alan için çalışma yapılacaktır. Çekim açısı maksimum %20 olacaktır. Uydu görüntüsü çekim alanına ait hâlihazır verilerin yer kontrol noktası ve yükseklik modeli olarak kullanılabilecek nitelikte olacaktır.
Yol haritası üzerinden güzergâh planlarının yapılıp, 100 km alan için çalışma yapılacaktır.  Arazide 360 derece görüntü çekimlerinin yapılması, Güzergâh başlangıç ve bitiş noktalarının belirlenmesi, Toplanan verilerin işlenmesi (post-porcessing), Kalibrasyon ve filtreleme işlemlerinin yapılması, Kurulacak CBS sistemi ile entegrasyonun sağlanması, 5 metre aralıklarla koordinatlandırılmış görüntülerin elde edilmesi sağlanacaktır. Büyük Şehir Belediyelerinde görmeye alışkın olduğumuz bu teknolojik altyapıları artık biz kendi belediyemizde uygulayabiliyoruz ve bu hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına kadar getiriyoruz. Babaeski Belediyesi hedeflerini büyüttü. Babaeski Belediyesi Avrupa Kenti yolunda amacından hiçbir zaman vazgeçmeyecek ve yaptığı, yapacağı projeler ile Babaeski Halkına kaliteli hizmetleri sunmaya devam edecektir" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol