Babaeski'de bile bile lades

Babaeski'de geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan sel felaketinin ardından ortaya atılan bir iddia adeta faciaya bile bile davetiye çıkarıldığını ortaya koydu. Aşırı yağışla birlikte gelmesi beklenen suların DSİ Kırklareli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından engellenmesi için yapılan setin tarlasına ulaşmak isteyen bir çiftçi tarafından bozulduğu ileri sürüldü. Bilinçli olarak yıkılan setin gelen suyu engelleyememesi nedeniyle Babaeski’nin selle boğuşmak zorunda kaldığı anlaşıldı.

Atatürk Mahallesi'nde tarlalık alana geçen bölgedeki setlerin tahrip edilmesi Babaeski halkının bile bile lades demesine sebep oldu.
Yetkililere şikayette bulunan halkın, mağduriyetinin sebebinin bir çiftçi olduğu ortaya çıktı. Sabahın erken saatlerinde müdahale edilmesiyle birlikte, Belediye ve DSİ ekipleri, yaşanan mağduriyeti ortadan kaldırmak için canla başla çalışarak daha büyük bir felaketin olmasının önüne geçti.
Bunu yapan bir Babaeskili...
Yaşanan sel felaketinin ardından yetkililere veryansın eden halkın, yardımına da koşanlar yine onlar oldu.
Hafta başında yaşanan sel felaketi öncesi aşırı yağışlar nedeniyle zaten sularla boğuşan DSİ yetkilileri, zaman kaybetmeden önlemlerini aldı ancak alınan önlemi yıkan yine vatandaş oldu. Tarlasına ulaşmak için kolay yolu seçen bir çiftçi, DSİ'nin setini iki noktadan tahrip edince, Babaeski sular altında kaldı.
Suçlu da vatandaş mağdur da vatandaş
Devlet Su İşleri yetkililerinin setlerinin tahrip edilmesinin ardından yaşanan mağduriyetinde yardıma koşan, yine Babaeski Belediyesi ve DSİ ekipleri oldu. Belediyenin erken haber vermesiyle sabahın erken saatlerinde müdahale eden ekipler, daha kötü bir senaryonun yaşanmasının önüne geçti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Tespit edilip bu köylü haine tazminat davası açılıp tarlası elinden alınarak gereken ders verilmeli

  2. Bu bir cehalet örneği ama çiftçinin tarlasına geçişi için de önlemler olmalıydı.