Babaeski’de 49 ünite kan bağışı yapıldı

Babaeski’de 26 Ocak Cuma günü Hükümet Konağı önünde Kızılay Edirne Kan Merkezi’nden gelen kan bağışı tırı konuşlandı. Kızılay Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı, gün boyunca devam eden ve saat 18.00’de sonlanan kan bağışlarında gün sonunda 49 ünite kan bağışı sayısına ulaşıldığını bildirdi.
Babaeski’de 26 Ocak Cuma günü Hükümet Konağı önünde Kızılay Edirne Kan Merkezi’nden gelen Kan Bağışı Tırı konuşlandı. Gün boyunca devam eden ve saat 18.00’da sonlanan kan bağışlarında gün sonunda 49 ünite kan bağışı sayısına ulaşıldı. Kızılay Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı; ‘’Bugün yaptığımız kan bağısı kampanyasında 49 ünite kan bağışlanmıştır. Bağışlanan kanlar ihtiyacı olanlara ulaştırılmıştır. İhtiyaç sahipleri adına bağışta bulunanlara çok teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.
Yılda 4 defa kan verilebilir
Kan bağışının önemini belirten Kızılay Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı; ‘’Bu mutluluğu yaşamak isteyen diğer vatandaşlarımızı da önümüzdeki günlerde yapılacak olan bağış kampanyalarına bekliyoruz.  Unutmayın bir gün size de gerekebilir. Bu güne kadar hiç kan vermemiş olanlara seslenmek istiyorum. 18-60 yaş arasında 50 kilogramın üzerinde sağlıklı olan herkes 3 ayda bir olmak üzere yılda 4 kez kan verebilir’’ dedi.
Kan bağışına davet ediyoruz
Kan vermenin faydalarına değinen Kızılay Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı; ’’Verilen kanın yerine anında vücuttan genç hücreler dolaşıma katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kan bağışlayan kişide başağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Kan bağışçısı  her kan verdiğinde AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz taramasından da geçmiş olur. Aynı zamanda kan gurubu taramasındanda ücretsiz olarak yararlanmış olur. Son olarak şunu da belirtmek istiyorum. Kızılay Kan Merkezlerinde para ile kan satılmamaktadır. Kişilere de elden kan verilmemektedir. Kan ihtiyacı olan hastanın doktoru veya  bulunduğu hastane faks veya internet ile gerekli olan kan ın özelliklerini belirterek Kızılay Kan Merkezinden talep etmelidir. Talep edilen kan Kızılay’ın araçları ile ilgili yerlere ulaştırılmaktadır.   Hiç kan vermemiş olanları ilk defa, daha önce bağışta bulunduğu halde ara verenleri ve son olarak sürekli bağışta bulunanları süreleri dolduktan sonra tekrar kan bağışlamaya davet ediyoruz’’ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol