Babaeski sarımsağı coğrafi işaret alma yolunda

Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün ile Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Babaeski sarımsağının coğrafi işaret tescili alması noktasında bir araya geldi. Görüşmede coğrafi işaret tescil belgesi alınma süreci ile ilgili yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi
alışverişinde bulunuldu.

Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy'u ziyaret etti. Ziyarette, Babaeski’nin çok önemli bir gelir kalemi olan "Babaeski sarımsağı"nın coğrafi işaret tescil belgesi alınma süreci ile ilgili yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Aksoy, "Babaeski sarımsağı 1950 yılından bu yana ekimi/ dikimi yapılan, üreticilerimize yüksek gelir sağlayan soğanlı bitkilerimizdendir. Pazar payı yüksek olduğundan, üreticilerimiz sürekli ekim/ dikim alanlarını artırmışlardır. Babaeski sarımsağının özelliklerinden biri diğer türlere nazaran daha erken yetişmesi ve farklı bir aromatik tada sahip olmasıdır. Coğrafi işaret sadece ekonomik bir değer değil, aynı zamanda manevi bir servet, kültürü ve tarihi yarınlara taşıyan birer hazinedir. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilimizin tarihine, geleneklerine ve kültürel mirasına ait ögelerini barındıran ürünlerin tanıtılması için bütün enerjimiz ile destek vereceğiz" dedi.(T.Ö.Tamtürk)


 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol