Babaeski Tarım Festivali devam ediyor

Kırklareli’nin en eski festivali olan ve bu yıl 46. kez düzenlenen Babaeski Tarım Festivali devam ediyor. 9 Ağustos Perşembe günü başlayan festivalde Babaeskililer ve Trakya’nın her tarafından ilçeye akın eden vatandaşlar eğlenceyi doyasıya yaşıyor. Birbirinden ünlü isimlerin vatandaşlarla buluştuğu festivalde Can Bonomo ve Berkay sevenleriyle buluştu. Bu akşam ise Gülben Ergen Babaeskililerle bir araya gelecek.

Babaeski 46. Tarım Festivali kortejle başladı. Hükümet Konağı önünde, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kaymakam Vekili Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Oda ve Borsa Başkanları, Kamu Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi

Partilerin Temsilcilerinin katılım gösterdiği kortej, Gündüz Onat Festival Alanı'nda sona erdi.
46 yıldır aralıksız
46 yıldır aralıksız bir şekilde sürdürülen, Babaeski ile özdeşleşmiş olan Babaeski Tarım Festivali etkinlikleri bu yıl  9-10-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Tarım, kültür, sanat, sağlık, eğitim, spordan tutun  birçok etkinliğe Babaeski Halkı ev sahipliği yapıyor.
İlçeye büyük bir hareketlilik kazandırıyor
Festival sadece kültür sanat anlamında değil aynı zamanda ekonomik anlamda da ilçeye büyük bir hareketlilik kazandırıyor. 46. Babaeski Tarım Festivali süresince gerek üretici kesim gerekse ticari faaliyetle  uğraşanlar önemli kazanımlar elde ediyor. İlçenin tanıtımı, turizm, ekonomik yönden gelişmesi, kültürel değerlerimizin yaşatılmasında festival önemli katkılarda bulunuyor.
İlk adı Karpuz Festivali
Bu yıl 46'ncısı yapılan Babaeski Tarım Festivalinin ilki 1971 yılında gerçekleşmişti. Dönemin Belediye Başkanı Gündüz Onat'ın öncülüğünde; Tarım ve Eğitim Kuruluşları, Dernekler, Odalar, Basın Organları, Sanayi ve Esnaf Temsilcilerinin katılımıyla ve Belediye himayesinde yapılan festivalin ilk adı Karpuz Festivali olarak belirlendi. Söz konusu festivalin Avrupa'ya ilk karpuz ihracatının yapılmasında önayak olduğu festivalin önemli bilgileri arasında yer alıyor.
Trakya’nın en eski dördüncü
organizasyonu
Her yıl Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşen Babaeski Tarım Festivali, her ne kadar tarım kalkışlı ise de; beldenin kültür, sanat, spor etkinliklerini de kucaklar ve yerel kültür değerlerinin yaşatılması düşüncesi öne çıkarılarak pekiştirilir. Bugün Tarım Festivali olarak bilinen etkinliğin ismi ilk yıllarda Babaeski Karpuz Festivaliydi. Festival önceleri kapalı konser alanında ücretli olarak yapılıyordu daha sonraları açık hava konserleriyle ücretsiz hale getirildi. Kırklareli’nin en eski festivali olan Tarım Festivali; Kırkpınar, Pavli Panayırı, Kiraz Festivali'nden sonra Trakya’nın en eski dördüncü organizasyonu olma özelliği taşıyor.
Festival süresince birçok ünlü sanatçının verdiği konserlerin yanı sıra gündüz ve gece çeşitli yarışmalar, paneller ve etkinlikler düzenleniyor. Trakya’nın en köklü festivalleri arasında bulunan Babaeski Tarım Festivali önümüzdeki senelerde de aynı heyecan ve coşkuyu vatandaşlara hissettirmeye çalışacak.
Can Bonomo ve Berkay sahne aldı
İki günü geride kalan festivalde ilk gün Bulgaristan Lubimets Belediyesi Modern Dans Grubu gösterisi, Babaeski Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Korosu konseri, Babaeski Ataspor Folklor Kurumu Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ve Fethiye Yeşder Halk Oyunları Topluluğu gösterisi vatandaşlarla buluştu. Gece ise ünlü sanatçı Can Bonomo konse vererek Babaeskilileri coşturdu. Festivalin ikinci gününde ise Çevre Düzeni ve Çevre Temizliği Kampanyası Plaket Töreni gerçekleştirildi.
Balkan Hattı Orkestrası konseri ve Bornova Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu da etkinlik alanında gösterileri sergiledi. Gece pop müziğin sevilen isim Berkay sahneye çıktı. Bu etkinlikler dışında ise birçok sergi, kültür ve spor faaliyetleri gerçekleştirildi.
Gülben Ergen festivalde sahneye çıkacak
Bugün ise festival kapsamında Yerli ve Yabancı Gruplar Halk Oyunları gösterilerini sergileyecek, Saat 17.00’da Minikler Halı Saha Futbol Turnuvası 3.lük Maçı oynanacak. Saat: 18.00’de ise Minikler Halı Saha Futbol Turnuvası Final Maçı ve ödül töreni gerçekleşecek. Sokak Basketbolunun da final maçı ve ödül töreni gerçekleşeceği programda ayrıca Tarım Teşvik Yarışması plaket ve ödül töreni, Kızılay kan bağışçıları ödül töreni, Nevzat Kırbaç illüzyon şovu olacak. Saat 21.00’da ise havai fişek gösterisi ve son olarak da Gülben Ergen konseri ile festival sona erecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol