Babaeski Plevne Ortaokuluna Z Kütüphane kazandırılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğünce öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, Toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerileri arttırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirme, öğrencileri suç ortamından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarım geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularım geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge inşam arasında diyaloğu artırmak ve bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamak amacıyla, 81 ilimizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullara Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi uygulamaya konuldu.
Bu çerçevede Babaeski İlçemizdeki Plevne Ortaokulunda Z Kütüphanesi kazandırılıyor.
Zenginleştirilmiş Kütüphaneler (Z Kütüphane); zekâ oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekânlar şeklinde tasarlanmakta. Ayrıca oluşturulan Z Kütüphanelere aziz şehitlerimizin isimleri veriliyor. Projenin İlimizde uygulama yeri olarak Babaeski İlçemizdeki Plevne Ortaokulu Z Kütüphane açılması için Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol yapıldı. Bu kapsamda söz konusu kütüphaneye Şehit Polis Memuru İsmail Top'un ismi verildi.
Babaeski İlçemizdeki Plevne Ortaokulu Z Kütüphanemizin açılışı, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi tarafından 6 Şubat 2018 Salı günü saat: 14.00 yapılacak. (Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol