Babaeski MYO'da 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Töreni düzenlendi

KIRKLARELI Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu'nda 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme Töreni düzenlendi. Törene Kirklareli Valisi Cengiz Aydogdu, Babaeski Kaymakami Mustafa Demir, Rektör Mustafa Aykaç, üniversite yöneticileri, ögretim görevlileri ve çok sayida ögrenci katildi.

18 Mayis Sali günü saat 16.00'da düzenlenen törende konusma yapan Vali Aydogdu, insanlari önemli ve degerli kilan isinin degil, isin nasil yapildigi oldugunu ve isin iyi yapilarak, gerçegin sahteden ayrilmasi gerektigini belirterek;

"Sevgili ögrenciler, kiymetli konuklar. Konusmama bir hikaye ile baslamak istiyorum.

Bir mimar, çalistigi firma sahibine emekli olmak istedigini söylemis. Firma sahibi de, mimardan emekli olmadan önce son kez kendisine hatira olarak, bir ev yapmasini ve evi yaparken bütün sanati kullanmasini istemis. Firma sahibinin bu istegi mimarin hosuna gitmemis ama bu istegi kabul etmis.

Mimar, evin yapimina baslamis ancak, çok fazla ilgilenmemis. Gün gelmis, mimar firma sahibine, anahtari teslim ederek emekliye ayrilmis. Evi yaptigi firma sahibi, mimara evi birlikte görelim diyerek, mimarla evi görmeye gitmis. Firma sahibi eve geldiklerinde, evin anahtarini mimarin avuçlari içine birakarak, bu ev benim sana emeklilik hediyemdir demis. Mimar pisman olmus tabi. Çünkü özensizce yaptigi ev kendisinin olmus.

Åzimdi sevgili ögrenciler. Aslinda bir insan bütün ömrü buyunca tek bir seyi yapar. Herkesin yaptigi kendinindir.  En mükemmel ve kaliteli yapmamiz gereken sey, besikte baslayip mezarda biten hayatimizdir. Yaptiginiz her seyi kendiniz için yaparsiniz. Kalite insanin kendisi ile yarisidir. Dünyada büyük islere imza atanlar kendi kendisi ile yarisanlardir" dedi. Vali Aydogdu, anlattigi hikayeler üzerinden anlamli mesajlar vererek konusmasina su sekilde devam etti.

"Daglik bir bölgede bir kabile yürüyüse çikmis. Belli bir yere gelindiginde herkes kendine ormandan bir agaç kesmis. Aralarinda misafir olan bir kisi de, bu agaçlarin neden kesildigini sormus ve ona da kendisine bir agaç kesmesini ve ileride lazim olacagini söylemisler. Sonra bu kisi de bir agaç kesmis. Ancak kestigi agaç tasiyamayacagi agirlikta oldugu için agaci kisaltarak yükünü hafifletmek istemis. Belli bir süre gittikten sonra agaç yine agir gelmeye baslamis ve agaci yine kisaltmis.

Sonra bir uçurumun kenarina gelmisler. Diger arkadaslari kestikleri agaçlari karsiya uzatip köprü yaparak, karsiya geçmisler. Agacin yükünü azaltmak için kisaltan kisi ise tabiî ki agaci kisa olunca karsiya geçememis.

Güçlükler hayatimizda, bize agir gelir. Diz çökmemiz gereken, alin teri dökmemiz gereken seyler basta agir gelir ama bunlari yapmadan da basarili bir sey yoktur.

Kalite derken bir hususu söylemek istiyorum. Yaptigimiz her is bizim serefimizdir. Kalite derken bunu unutmayin. Siz o isin basinda oldugunuz sürece, o is ile anilirsiniz ve o is sizin serefiniz, haysiyetinizdir. Siz o isten ekmek yersiniz, hayata tutunursunuz. Isinizi iyi yaparsaniz iyi anilirsiniz. Iyi is yoktur, iyi yapilan is vardir. Isinizi kötü yaparsaniz kimse sizi anmaz, ama isinizi iyi yapiyorsaniz emin olun ki unutulmazsiniz. Makamlari mevkileri sereflendiren, orada oturandir. Yani herhangi bir makam, mevki, is, alinan maas, insana seref vermez. Aksine insan oralara seref verir. Insanlari önemli kilan ve degerli kilan is degil, isini nasil yaptigidir. Isimizi iyi yapacagiz ve gerçegi sahteden ayiracagiz. Ülkemizin kurtulusu bu iki seye bagli. Beni anladigini ümit ediyor, hepinize saygilar sunuyor ve bu faaliyet içinde tesekkür ediyorum. "dedi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasi ile baslayan törende, Yüksekokul Müdürü Yard. Doç. Dr. Gülnur Etiiçli, Babaeski Belediye Baskani Abdullah Haci, Kirklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç da günün anlam ve önemine binaen konusmalarda bulundu. Yapilan konusmalarin ardindan, Yüksekokul Müdürü Yard. Doç. Dr. Gülnur Etiiçli'ye kalite belgesi Vali Cengiz Aydogdu tarafindan, kalite bayragi ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç tarafindan verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol