Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü İlçe Spor Merkezi Açılıyor

Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren ilçe spor merkezi 2019 yaz dönemine başlıyor. 12 spor branşı ve 4 sosyal dalda yaz boyunca devam edecek eğitimlere katılmak tamamıyla ücretsiz olacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Öztürk; “Spor kurslarına kayıt yaptırmak isteyen tüm çocuk ve gençlerimiz Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne Nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 fotoğraf ile gelerek ‘’İlçe Spor Merkezi Sporcu Tanıtma Formu’’nu doldurmaları yeterlidir. Aynı Zamanda Babaeski Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden de formlara ulaşıp kayıt yaptırabilirler” şeklinde konuştu.

Toplumumuzda spor kültürünün oluşması, sporun çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sağlaması amacıyla, 81 Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin il merkezi ve ilçelerde her yıl uyguladığı İl ve İlçe spor merkezleri bu yıl da çeşitli spor branşlarında açılacak.
“Sporun, çocuklar ve gençler üzerinde yararları saymakla
bitmez”
Açılacak branşlar ve başvurular hakkında açıklamalarda bulunan Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Öztürk, Babaeski İlçe Spor Merkezi’nin herkese kapısının açık olduğunu kaydetti Müdür Öztürk yaptığı açıklamada sporun çocuklar ve gençler için çok yararlı olduğundan bahsederek; “Sporun, çocuklar ve gençler üzerinde hem fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından yararları saymakla bitmez. Çocuk spor yoluyla çevresini tanır, iletişim kurar, kendine güveni artar. Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenebilmeyi öğrenir. Araştırmalar, spor yapan gençlerin spor yapmayanlara oranla daha iyi beslendiklerini, şiddete daha az başvurduklarını, insan ilişkilerinde daha başarılı olduklarını ve bunların sonucunda bağımlılıkla daha iyi bir şekilde mücadele ettiklerini göstermektedir. Bu amaçla daha fazla çocuğumuza, gençlerimize ulaşmak ve onları spor yönlendirmek için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalışma yaparak açılan kurslarımızda İlçemizde Antrenör ve spor branşlarımızın sayısını her geçen sene arttırıyoruz” dedi.
“Bu yıl
hedefimiz 1000 çocuk ve gencimize ulaşmak”
Bu yıl hedeflerinin bin öğrenciye ulaşmak olduğundan bahseden Öztürk, “Müdürlüğümüzde 2016 yılında 2 branşla 126 sporcuya hizmet verilirken, 2017 yılında 5 branşla 250 sporcuya hizmet verdik. 2018 yılında branş sayımızı 7’ye kayıt sayımızı da 739’a yükseltmeyi başardık. 2019 yılında branş sayımızı 11’e çıkardık. Bu yıl hedefimiz 1000 çocuk ve gencimize ulaşmak. 05-18 yaş arası tüm çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak, toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak ve bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla “ücretsiz” olarak verilen spor kurslarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
4 sosyal kurs verilecek
Açılacak branşlar hakkında bilgi veren Müdür Öztürk, “Bu yaz İlçe Spor merkezimizde; Atletizm, Futbol, Basketbol, Voleybol, Taekwondo, Masa Tenisi, Badminton, Satranç, Cimnastik, Tenis, Güreş, Step-Aerobik(Yetişkinler için)branşlarında spor kurslarımız açılacaktır. Aynı zamanda Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzde de çocuk ve gençlerimize yönelik Resim, İşaret Dili Eğitimi, Satranç ve Kodlama kursları açılacaktır” şeklinde konuştu.
Kayıtlar nasıl yapılacak?
Kayıt şartlarını ve nasıl kayıt yapılabileceğini belirten Öztürk, “Spor kurslarına kayıt yaptırmak isteyen tüm çocuk ve gençlerimiz Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne Nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 fotoğraf ile gelerek ‘’İlçe Spor Merkezi Sporcu Tanıtma Formu’’nu doldurmaları yeterlidir. Aynı Zamanda Babaeski Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden de formlara ulaşıp kayıt yaptırabilirler” sözlerini sarf etti.
Kursların başlangıç tarihi
29 Haziran
Kursların ücretsiz olacağını vurgulayan Müdür Öztürk; “Spor Genel Müdürlüğümüzün 81. Yıl dönümü olan 29 Haziran 2019 tarihinde Müdürlüğümüz Spor Salonunda Saat: 10.00’da İlçe Spor Merkezimizin açılışında sporcularımıza T-Shirt dağıtılarak antrenörlerimizle buluşacaklar. Tüm kayıtlarımız Ücretsizdir!
Tüm halkımızı açtığımız kurslara çocuklarını göndermelerini bekliyoruz. Bunu çocuk ve gençlerimiz için Müdürlüğümüz olarak çok önemsiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol