Babaeski Devlet Hastanesi’nden bir yenilik daha

Babaeski Devlet Hastanesi yeniliklere devam ediyor. Hastanede Cildiye Uz.Dr.Kübra Esen Salman kimyasal peeling ile cilt problemlerine çözüm olmaya çalışıyor. Salman kimyasal peeling hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Açıklamada şu bilgiler verildi;
Kimyasal Peeling Nedir?
"Kimyasal peeling cildinizin öz rengini kazanmak, sivilce, akne gibi cilt problemlerini gidermek, cilt üzerinde oluşan çatlakları yok etmek için kullanılan ve herhangi bir cerrahi müdahale olmadan uygulanabilmektedir. Kimyasal peeling kısa süre içerisinde sonuçlar veren dermatoloji uzmanları tarafından uygulanan zaman almayan ve oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.
Kimyasal Peeling Nasıl
Uygulanır?
Cildinize ilk olarak beyaz renkte ve sıvı şeklinde bir kimyasal sıvı sürülüyor. Bu sıvı kısa süre içerisinde deri altına emiliyor ve derinin altına inen bu sıvı cildin soyulmasını sağlıyor. Kimyasal peelingin amacı da tam olarak cildin soyulması ve peeling görevi görmesidir.
Cildin soyulması ile cilt üzerinde lekeler, renk kirliliği, akne ve sivilce gibi problemler giderilmiş oluyor. İşlem sonrası mutlaka hastaların cilt yapısına uygun nemlendirici ve güneş koruyucu kremlerin kullanılması gerekmektedir. Bazı kişiler kimyasal ismini duyunca korkuyor ancak hiç korkulacak bir şeyin olmadığını ve çok etkili sonuçlar verdiğini bilmenizi isteriz.
Kimyasal Peeling
Ne Zaman Uygulanır?
Sonbahar döneminde başlayıp, Nisan ayının ortalarına kadar doktorunuzun belirlediği aralıklarla kimyasal peeling uygulaması yaptırabilirsiniz.
Kimyasal Peeling Faydaları;
Kimyasal peeling, diğer peeling yöntemlerine göre etkili ve net sonuçlar verir. Kimyasal peeling faydalarına göz atarak cildinizde olacak değişikliklerin nelerle sınırlı olduğunu görebilirsiniz. Cildinizde sivilce ve lekelerin yok olmasında çok etkilidir. Akne , leke ve siyah noktalar tamamen ortadan kalkar. Cildinizdeki eski derinin soyulmasını ve cildinizin gerçek rengini ortaya çıkartır. Kırışıklık giderici etkisi vardır. Cildin sıvı ihtiyacını , bu durumda da cilt sarkmasını engeller.
(Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu doktor vicdandan yoksun...