Babaeski Devlet Hastanesi’nde bir ilk!

Babaeski Devlet Hastanesinde bir ilk yaşandı. 64 yaşında Hatice Dugral isimli hasta Ortopedi ve Travmatoloji polikliniğine sağ dizinde ağrı ve hareket kısıtlılığı şikayeti ile başvurdu. 

Hastanın hikayesinde 6 yıl önce aynı dizinden kireçlenme nedeni ile başka bir merkezde total diz protezi yapılmış olduğu anlaşıldı. Çekilen röntgen filminde protezinin uygun konumda olamadığı tespit edildi. Bunun üzerine hasta bilgilendirilerek birinci aşamada önce protezinin çıkarılması ve geçici protez konulması sonrasında enfeksiyonun olmadığından emin oluncaya kadar geçici protez ile kalmasına karar verildi.
2. aşamada enfeksiyon olmadığından emin olunduğunda da gerçek protezinin (revizyon tip protez) konulması planlandı. İki ameliyat arasında yaklaşık olarak üç ay beklendikten sonra revizyon tip diz protezini hastanın dizine başarıyla yerleştirildi. Ameliyat sonrası hasta 2. gün ayağa kalktı ve diz eklemi rehabilitasyonuna başlandı. Destekle hasta kendi işlerini rahatlıkla görebiliyor.
Yapılan açıklamada; “Bu tip ameliyatlar Babaeski Devlet Hastanemizde Op.Dr.Tevfik Yetiş ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilmektedir. Babaeski Devlet Hastanemizde bu ameliyat ilk kez gerçekleştirilmiştir” dendi. (Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol