BU İTTİFAKIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, sektörler toplantısına katılmak üzere geldiği Kırklareli’nde artık babadan deden kalma parti tutma anlayışının bir kenara konulması gerektiğini belirterek CHP’nin kendisini değiştirmesinin zamanının geldiğini söyledi. CHP’nin artık Atatürk’ün kurduğu o parti olmadığını, bu haliyle CHP’nin “ölü bir parti” olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, Başkanlık Sisteminin de oturması için bir beş yıla daha ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Pakdemirli bu anlamda merkez de AK Parti Hükümetinin yerelde ise AK Parti belediyeciliğinin iktidar olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bir dizi ziyaret için Trakya’ya geldi. Kırklareli ve Edirne’yi ziyaret eden Pakdemirli, ilk olarak Kırklareli’ne geldi. Babaeski gişelerinde Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti İl ve İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları ile bürokratlar tarafından karşılanan Bakan Pakdemirli, daha sonra AK Parti İl Binasına geçti. Burada ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, geçirdiği kaza sonrası kendisini gerek hastanede gereksedaha sonra ziyaret edene, geçmiş olsun dileklerini sunan herkese teşekkür etti. Çiler, “Demekki doğru işler yapmışız ki bu kadar sevenimiz, arayanımız varmış” dedi.
Milletvekili Minsolmaz çiftçi için destek istedi
Daha sonra konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, çiftçinin sulama imkanlarının artırılmasına ihtiyacı bulunduğunu anlatarak, bölgede sulama imkanlarının artırılmasını istedi. “Minsolmaz, Sayın Bakanımız geniş bir kadro ile ilimizi ziyaret etti. Gerek tarım gerek hayvancılık bölgesi gerekse ormanlık ve demiz açısından bölgemiz demografik olarak Bakanlığınızın tüm alanlarını kapsıyor. Bu anlamda sizin burada olmanız çok önemli. Bende Tarım Orman Köyişleri Komisyonu Üyesi olarak sizlerleçalışma şansını elde ediyorum.İnşallah değerli Bakanımız ve heyeti ile birlikte gerçekleştireceğimiz sektör buluşmasında da ilimiz için fayda sağlayacağız. Çünkü bölgemizde hızla gelişen tarım hayvancılık Sayın Bakanımızın da ilgisi çekiyor. Buraya destekleri ve bölgeye yapılacak sulama imkanlarının artırılmasına çok ciddi ihtiyacımız var. Trakya çiftçisi çalışıyor sadece sizlerden devletimizin bölgeye verdiği desteği artırmasını istiyoruz” diye konuştu.
İstikrarsızlaştırmaya çalışmanın adı sürekli değişiyor
Ardından konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli, 24 Haziran’da Türkiye’nin yeni bir sistemle tanıştığını bu sistemle amaçlarının, sürekli farklı adlarla yapılmaya çalışılan Türkiye’nin istikrarsızlaştırılması yönündeki adımlara bir ‘dur’ demek olduğunu ifade etti. Pakdemirli, “Türkiye yeni bir umutla 24 Haziran’da yeni bir sisteme girdi. Bu sistemle amacımız Türkiye’yi sizlerin de teveccühü ile koalisyonlardan, istikrarsızlıktan uzaklaştıran bir sisteme kavuşturmaktı. Çok dertli bir coğrafyada yaşıyoruz. Birçok batılı gücün gözü topraklarımızda. Bu nedenle sürekli olarak istikrarsızlaştırılmak istiyoruz. Bu istikrarsızlaştırmanın adı bazan parti kapatma, bazan darbe girişi bazan de ekonomik darbeler oluyor. 15 yıldır iktidardayız ama zorda bir coğrafyada yaşıyoruz. Burada önemliolan milletimizin demokrasiye olan desteğini kesmemesidir. Ben Rahmetli Menderesten beri Menderes ailesi ile görüşen biri olarak demokrasinin kesintiye uğramaması gerektiğini düşünüyorum. Demokrasimiz henüz 100 yıllık daha da gelişmesi için belli adımlar atmamız lazım” şeklinde konuştu.
Artık kendilerini değiştirmeleri lazım
Seçimler ile birlikte Türkiye’de ister istemez ittifak oluştuğunu aktaran Pakdemirli, “Her parti hizmet için var. Kırklareli’ndeki parti tercihini biliyoruz ama artık anadan deden kalma parti tercihlerine gitmememiz gerekiyor. Şimdi ister istemez iki ittifak oluştu. Şimdi bir bakıyorsun hiçbir araya gelmeyecek denilen partiler bir araya geliyor. Adı İYİ olan bir parti HDP ile işbirliği yapıyor. Saadet gibi bir parti HDP ile işbirliği yapıyor. CHP artık ne yazık ki Atatürk’ün kurduğu parti değil. Bunu artık bir kenara not etmemiz lazım. CHP bugün artık ölü bir parti. CHP’nin ardık kendisini değiştirmesi yenilemesi lazım. Türkiye’nin derdi ile dertlenecek, vatandaşına hizmet edip, proje üretebilecek bir parti değil. Birçoğunuz göçmensiniz. Bende sizler gibi göçmenim. Atadan dededen kalma parti tutma anlayışını artık bir kenara bırakmamız lazım. Çöp çamur ve çukur siyaseti mi yapacağız yoksa hizmet siyaseti mi yapacağız. Hem Türkiye’nin ve demokrasinin hemde Başkanlık sisteminin gelişmesi için tasdiki gerekiyor. Bu seçimde AK Parti istediği oyu alamazsa yarın öbür gün ya parlamenter sisteme geri mi dönsek denebilir. Artık bunları konuşmamız lazım. Bu sistemin boşluklarını doldurarak ileri gitmemiz lazım. Bu sistemde hizmet etmek isteyen herkese fırsat var. Ancak bu sistemin oturması bu sistemin yerleşmesi için en az bir beş yıla daha ihtiyaç var. Bu nedenle merkezde iktidara devam etmesi aynı zamanda burası gibi senelerdir hizmet alamayan illerinde AK Parti belediyeciliği ile tanışması gerekiyor. Bu ittifakın inşallah devam etmesi gerekiyor. Bu ittifak devam ettiği sürece inşallah beka problemi de hizmet problemi de olmayacak. Bu sebeple 31 Mart seçimlerine doğru giderken bize oy vermeyenlerinde kapılarını tek tek çalacağız. Onlara bunun Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi değil bunun milletin meselesi, çocuklarının meselesi, geleceğini meselesi olduğunu anlatmamız gerekiyor. AK Parti’deki tek kalıcı görevimiz üyeliğimizdir. Onun haricindeki tüm görevlerimiz gerip geçicidir. O nedenle önce kendi insanımıza, üyemize sahip çıkacağız sonra vatandaşımıza sahip çıkacağız. Kimseyle küs kalmayacağız. Menderesle başlayan, Özal ile devam eden ve Recep Tayyip Erdoğan ile bu işin zirvesine çıkan davanın devam etmesi gerekiyor” dedi. Bakan Pakdemirli Kırklareli’ndeki programı sonrası Edirne’ye hareket etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol