BU KADAR VURDUM DUYMAZLIK OLUR...

Zaman zaman, gazetemizin haber sütunlarinda bu konulara yer verdik. Zaman geldi çesitli vesilelerle kösemizde elestirilerde bulunarak, bu isleri denetlemeye yetkili kisileri, bu tür davranislarda bulunanlara karsi önlem almaya çagirdik. Lâkin bu konularda halâ gözle görülür bir ilerleme kaydedildigini göremedik. Bu her hâlde, bizim elestirilerde bulundugumuz konularla ilgilenecek bir makam ve orada oturan bir yetkili olmamasindan kaynaklanmis olamaz. Bu olsa olsa, o makamda bulunan kisilerin bu konulara karsi gereken ilgiyi göstermemelerinden, duyarsizliklarindan yahut ta gereken yaptirim ve cezayi uygulamadiklarindan kaynaklanmaktadir. Dolayisiyla da kamuoyunun son derece rahatsizlik duymus oldugu konularinda üzerine gidilmemis olmaktadir. Oysa bu makamlarda oturan ve onlarin emrinde çalisan personelin yapmalari gereken sey, halka hizmet etmek, onlarin huzurlu bir sekilde hayat sürmelerini saglamaktir. Görev anlayisi da bunu gerektirir.
Bunlari yazarken kimseye görevini ögretmek niyetim olmadigini, ama her seyden önce bir vatandas olarak bu hizmetlerin lâyikiyla yerine getirilmesini görmek, ikamet etmis oldugum yerin daha temiz ve daha huzurlu bir yer olmasini istemek hakkim oldugunu düsünüyorum.
Lâfi fazla uzatmadan, bu konularin ne oldugunu bir daha gözden geçirelim
Cadde ve sokaklarimizda olur olmadik yerlere sagli sollu park edilen ve art arda uzunluklari metrelerce mesafeyi bulan araba kuyruklari. Aralarindan geçmek için yolunuzu uzattiginiz bu araçlari kim buralardan kaldiracak diye kendi kendimizi sorguladigimiz ve cevabini bir türlü bulamadigimiz araç park sorunu.
sehir içersinde esnafin adeta teshir reyonu haline dönüsmüs kaldirimlarimiz. Yayalara kapali üzerleri malla dolmus kaldirimlar. Zaten patika kadar küçük yok denecek kadar ufak olan kaldirimlar birde böyle olur olmaz ve denetimsiz bir sekilde yaya trafigine kapaninca insanlar araç trafiginin aktigi yolarda yürümek zorunda kaliyor.
Mahalle aralarinda süren insaat yapimlari yüzünden trafige kapali sokaklar. Sokak sanki bir insaat sahasini andiriyor. Yol ortasina dökülmüs tonlarca insaat demirleri, kum, çimento. Tahta pervazlarla çevrilmis insaat sahasi kaldirimi yutmus. insanlar insaat demirlerinin üzerinden atlayarak, veya kum yiginlarini asarak yürümek zorunda. Araçla geçmeye kalksaniz geçemezsiniz trafige kapali.
SSK. Hastanesi ile Erkek Sanat Okulu arasindaki yolda Her Çarsamba Onlarca at arabasi konakliyor. Birakin, yolun araç trafigine kapali olmasini, yayalar bile buradan geçerken zorlaniyor.
Bu hayvanlarin her türlü diski ve pisligi yola dökülüyor. Buradan geçen insanlar bu sidik ve hayvan pisligi kokularini koklamak zorunda kaliyor. Düsünün birde Agustos ayinin bu sicaklari içinde bu tür kokularin orada ikamet eden insanlari nasil rahatsiz ettigini.
Bir yerde egitim kurumu, bir yerde saglik hizmeti veren iki kurum arasina böylesine bir pisligin barinmasina her halde baska bir yerde müsaade bile edilemez.
Insallah bu kez, yetkililerin yukarida degindigim konulara duyarli bir sekilde tavir sergileyeceklerini, bu olay ve davranis içinde bulunan kisilere karsi gerekli önlem ve yaptirimlari saglayacaklarini ümit etmek istiyorum.
Her sey daha güzel ve daha refah bir sekilde yasanabilecek bir Kirklareli için
Saygilarimla.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol