Aziz Nesin Kabare Kırklareli’ndeydi

 Kırklareli Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında Aziz Nesin Kabare oyunu Kırklarelili sanatseverlerle bir araya geldi. 29 Kasım Cuma akşamı Rektörlük Kültür Merkezi Salonunda sahnelenen oyunu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunun yönetmenliğini Cengiz Toraman tarafından yapılırken, oyuncu karosunda Levent Üzümcü, Ali Hakan Beşen, Mehmet Küçükgünaydın, Cengiz Toramanyer aldı. Oyunun müzikleri Sedat Utku Güçoğlu, dekor tasarımı İlker Şahin, kostüm tasarımı Medina Yavuz, ışık tasarımı Yüksel Aymaz, koreografisi Miktat Furkan Yılmaz tarafından yapıldı. 29 Kasım Cuma akşamı sergilenen oyuna Kırklarelili vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Oyunun ardından Belediye Başkan Vekili Savaş Çekinmez Levent Üzümcü’ye plaket takdim etti.
Aziz Nesin Kabare
Türkiye’de “mizah” denince en önde Aziz Nesin adı gelir. Bu büyük yazarımızı kaybedeli tam yirmi beş yıl oldu. Aziz Nesin Kabare onun adını yaşatmak, yeni kuşaklara tanıtmak için yola çıktı.Toplumsal sorunlara hem içimizi acıtan hem de bol kahkahalı bir pencereden bakan, hicvin bu büyük ustası, tiyatro sahnesinde öyküleri ve şiirleriyle yeniden hayat buluyor.
Bugün bile güncelliğini sürdüren, yüzümüzü güldüren, bize ayna tutup kendimizle yüzleştiren Aziz Nesin gerek duruşu gerek yapıtlarıyla yolumuzu aydınlatıyor.
Tam da Usta’nın isteyeceği gibi, Levent Üzümcü Tiyatrosu ve İzmir Halk Tiyatrosu’nun el ele vererek, içten bir dayanışma duygusuyla bir araya gelerek yarattıkları bu oyun, uzun zamandır bize unutturulmaya çalışılan “birlikte daha güçlü” olduğumuzun somut bir kanıtıdır da aynı zamanda. Bilmeyenler tanısın, bilenler hatırlasın diye Aziz Nesin Kabare perdelerini bol gülmeceli bir seyirliğe açıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol