Az zamanda çok işler yapan Başkan; Serdar Türker

Kaynarca beldemizin başarılı Belediye Başkanı Serdar Türker dün basın mensupları ile biraraya geldi,
yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. İki yıl içinde pekçok çalışmayı ve projeyi hayata geçiren Türker'in kafasında daha birçok plan hayata geçirilmeyi bekliyor...

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, dün basın mensupları ile biraraya geldi. İlk olarak yerel gazeteciler ile bir kahvaltı eden Türker daha sonra belde parkında, yaptıklarını ve yapacaklarını paylaştı. Beldede gazetecilere kısa bir tanıtım turu da düzenleyen Türker, Kaynarca'nın turizm ve organik tarım potansiyeline dikkat çekti. Türker açıklamalarına şöyle başladı; "Bizler Kaynarca Belediyesi olarak basına çok önem veriyoruz. Bu çerçevede sürekli sizlerle olmaya çalışıyoruz.

Halkımızın doğru bilgi alması sizlerin sayesinde oluyor. Bizler de bugün sizlerle biraraya gelelim istedik. Kaynarcamızın bildiğiniz gibi M.Ö. 6500'lü yıllara dayanan bir tarihi var. Bu konuda önemli çalışmalarımız var. Bizler göreve başlayalı iki yıl oldu. Bu süre zarfında öncelikle Kaynarca'nın tanıtımı, beldemizin bir yerlere gelmesi için çalışmalar yaptık. Bunların başında da Kaynarca'nın tarihini gün yüzüne çıkarmak oldu. Bunu yaparken çevre faktörünü de göz önünde bulundurduk. Kaynarca'nın doğasını korumak, eşsiz sularını korumak, Kaynarca'nın tarım imkanlarını artırmak öncelikli işlerimiz arasında yer aldı. Buna ek olarak halkımızın refah seviyesini yükseltmek de önceliklerimiz arasında bulunuyor.
Bu kapsamda bize göre çok önemli adımlar attık. Bunların başında 1700 yıllık Bizans Kilisesi geliyor. Bu kilisenin restorasyonunun yapılabilmesi için Fener Rum Patrikhanesi ile yazışmalar yaptık. Patrik yardımcısı ile görüştük. Kendilerini Kaynarca'ya davet ettik. Aynı zamanda Vatikan'ın Ankara temsilciliği ile yazışmalar yaptık. Kendilerinden bu konuda destek istedik. 1700 yıllık bu kilisenin turizme kazandırılmasını amaçladık.
Bunun yanı sıra Kaynarcamızda 250 yıllık Trakya'da tek çalışan Rumlar'dan kalma taş su değirmenimiz var. Bu değirmende biz mısır unu, normal un üretimi yapıyoruz. Bölgemizde çalışan başka su değirmeni yok. Geçtiğimiz aylar içerisinde Avrupa Birliği projesi kapsamında Bulgaristan'daki kardeş şehrimizle yürüttüğümüz ortak proje çerçevesinde, 250.000 Euro bizim değirmenimiz, 250.000 Euro ise Bulgaristan'daki kardeş şehrimizdeki değirmene bütçe ayrılması planlanıyor. Proje şu anda değerlendirilme aşamasında. Ama yaptığımız görüşmelerde projenin kabul edilmesinin çok yüksek ihtimal olduğunu öğrendik.
Yine beldemizde neolitik dönemden kalma mağaralarımız var. Bu mağaralarda oyma örnekleri var. Ve içerisinde Hıristiyanlığın ilk döneminde bebeklerin vaftiz edildiği küçük havuzlar var. Mağaranın duvarlarında Hıristiyanlığın işaretleri var. Dört tane büyük haç işareti var. Turistler düzenli olarak bu mağaralarımızı ziyaret ediyorlar. Ayrıca değirmenimizi, kilisemizi ziyaret ediyorlar. "
"Organik tarımın önünü
açmak istiyoruz"
Türker açıklamalarına şöyle devam etti;
"Elbette su kaynaklarımız var. Pırıl pırıl sularımız var. Ülkemizdeki kanser vakalarındaki artışı ve bu vakaların en büyük sebebinin de kirli sularla yapılan sulama olduğunu göz önünde bulundurursak, temiz suyun önemi daha da artıyor. Biz bu sularımızla organik tarımın önünü açmak, vatandaşlarımızın yılda iki defa ürün almalarını sağlamak istiyoruz.
Göreve geldikten sonra 1 yıl içinde 5 adet çocuk parkı yaptık. Hatta bu parklarımız sayesinde bir de ödül aldık. Bunun yanı sıra üzülerek ifade etmek isterim ki, göreve geldiğimizde beldede bir çöp kamyonu yoktu. Daha önce çöpler bidonlarla toplanıyordu. Bizler beldemize bir çöp kamyonu kazandırdık. Çöp konteynırlarımızı beldemize kazandırdık, halkımızın muhtelif yerlerde oturabileceği bankları monte ettik. Yine değeri 240.000 TL'lik bir kepçeyi belediyemiz araç filosuna ekledik. Tekirdağ büyükşehir belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bir hizmet aracını beldemize kazandırdık. Zabıta aracımız yoktu, onu beldemize kazandırdık. Ayrıca rahmetli işadamı Mustafa Koç'un, bağışladığı araç ile halkın kullanabileceği bir araç beldemize kazandırıldı. O araç sayesinde hasta bir vatandaşımızı doktoruna götürebiliyoruz. O araç halkın bu tür ihtiyaçlarını karşılamak adına hizmet veriyor. Hastalarımızı sağlık ocağına götürüyor.
Bunun yanında Şişli Belediye Başkanımız Hayri İnönü ile birlikte yaptığımız görüşmeler sonucunda kardeş belediye olma talebimizi kabul ettiler. Bu çerçevede 2.500 metre karelik Belediye meydanımızın asfaltları sökülecek. Burası taşlarla kaplanacak ve peyzaj uygulaması yapılacak. Yine İstanbul Sarıyer Belediyemiz 4.000 metre karelik bozuk yolumuz için sıfır kilit taş desteği sağlayacak bizlere."
"Kaynarca için sürekli
projeler üretiyoruz"
"Yine kapalı düğün salonumuzu yeniledik. Bu salonumuzda yağmur dualarımızı, düğünlerimizi yapıyoruz. Dünya Su Günü etkinliğimizden, Çevre Sempozyumuna, Tarım Konferansından, yine dünya su günü temalı panellere kadar göreve geldiğimiz günden beri sosyal, kültürel faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sürekli çalışıyoruz, proje üretiyoruz. Ve sürekli çocuklar için projeler üretiyoruz. Çünkü çocuklar bizim için çok önemli. İstanbul Beylikdüzü Belediyesi ile ortaklaşa olarak tüm okul çocuklarımıza kırtasiye malzemesi hediye ettik, çanta hediye ettik. Aynı belediyemiz sağ olsun bizleri kırmadı ve 300 çocuğumuza kışlık mont ve kışlık bot hediye etti.
Okullarımız, camilerimiz bizler için çok önemli. Bu binaların eksiklerini de her fırsatta gidermeye çalışıyoruz. Gençlerimizi de unutmadık. Onlar için bir halı saha, bir basketbol sahası ve voleybol sahasını içeren projeyi Trakya Kalkınma Ajansına sunduk. 260.000 TL değerindeki bu projemizin de onaylanacağına inanıyoruz.
Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Su Festivali'nin beldemizin tanıtımına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Fakat bu yıl yaşanan terör olaylarından dolayı festivalimizi ertelemek zorunda kaldık. Bu üzücü olaylar sona erdiği zaman festivalimizi tekrar yapmayı planlıyoruz. Kadınlarımıza yönelik projelerimiz ve çalışmalarımız oluyor. Kaynarca için sürekli projeler üretiyoruz."
Açıklamaların ardından Başkan Türker, basın mensuplarına Kaynarca'da kısa bir tanıtım turu attırdı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Basınla ilişkileri en iyi başkan 31 Mayıs 2016 Salı 04:44:19

    Serdar Bey basınla ilişkilerini en iyi kullanan başkan. Basın yoluyla icraatlarını paylaşmaktan geri durmuyor. Çünkü icraacı bir kişilik. Üretiyor yapıyor... Bazıları ise kendi çevresinde onu poh pohlayan bir takım basın çevreleri haricinde diğerlerini görmezden geliyor. Bu sebeple Serdar bey iyi bir örnek. Onun bunun şunun basını...gibi değerlendirme yapmıyor aynı mesafede yaklaşıyor.