Az zamanda çok iş başardı, halkın sevgisini kazandı

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Pınarhisar belediye başkanlık koltuğuna oturan İhsan Talay; çözüm odaklı anlayışı, Pınarhisar’ı vatandaşla el ele yönetme yaklaşımı, her yaştan Pınarhisarlı için geliştirdiği projeler ve mütevazılığıyla 6 aylık başkanlık sürecinde Pınarhisar’da yaşayan vatandaşların ve Kırklarelililerin takdirini ve sevgisini kazandı.

Önadım Haber
Yaklaşık 6 aylık süre zarfında altyapıdan eğitime, tarımdan sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar birçok konuda önemli çalışmalar yapan İhsan Talay, aynı zamanda uzun yıllardır Pınarhisar’ın çözüm bekleyen konularına el attı. Şeffaf belediyecilik anlayışını benimseyen, vatandaşlarla bire bir görüşen, çalışmaları yerinde takip eden İhsan Talay, “Her şey Pınarhisar için “ sloganını benimseyerek Pınarhisar’ı yeniden dizayn ediyor.
Halkla iç içe başkan
Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, göreve gelmesiyle birlikte halkla iç içe bir başkan profili sergiledi. Başkan İhsan Talay bu kapsamda Halk Buluşması-Dost Meclisi Toplantısı düzenledi. Toplantıda ilçe için yapılabilecek projeler, programlar, sıkıntılara getirilen ve getirilecek çözümler, daha yaşanabilir bir Pınarhisar için sarf edilen gayretler çay sohbeti eşliğinde vatandaşlar ile konuşuldu. Fikirlerin geliştirildiği, ortak noktanın Pınarhisar olduğu Dost Meclisi’nde verilen kararlar ve sorunları dile getiren vatandaşlara, iletişim bilgileri alınarak çözümler sonucu dönüş yapılması için kolların sıvanacağını belirten İhsan Talay, “Pınarhisar’ı beraber el ele vererek yöneteceğiz. Her şey Pınarhisar için.” mesajını verdi.
Pınarhisar doğalgaza kavuşacak
Belediye Başkanı İhsan Talay, Pınarhisar için hayati bir projeyi devreye aldı. Başkan İhsan Talay, GAZDAŞ Bölge Müdürü Tamer Akaslan ve GAZDAŞ İşletme Müdürü Irmak Kaya ile geçtiğimiz aylarda doğalgaz hakkında yaptığı toplantı sonucunda, Pınarhisar’da doğalgazın aktif hale geleceğini kaydetti. Çalışkan Başkan İhsan Talay, “İlçemizde 2020 yılında başlayacak olan doğalgaz altyapı çalışmaları ve Lüleburgaz hattından gelecek olan iletim hattının bitmesiyle, 2021 yılında doğalgaz aktif hale gelecek ve gaz hanelerimize girmiş olacaktır. Böylece ilçemizde, en büyük sorunlardan biri olan hava kirliliğinden kurtularak, temiz bir hava sahasına sahip olacağız. Doğalgaz konforunu ilçemize kazandırmış ve hak ettiği değere yükseltmiş olacağız. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.
Su sorunu çözüldü
Pınarhisar’da uzun yıllardır temizlenmeyen su depoları Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay’ın göreve gelmesiyle birlikte temizlendi. İçme, yemek yapma, temizlik ve diğer evsel amaçlar ile gıda maddelerinin ve diğer insani tüketim amaçlı ürünler için kullanılan şehir şebeke suyunun bulunduğu depolar çok uzun yıllar sonra temizlendi.
11 yıllık sit alanı problemini çözüme kavuşturdu
İlçenin kanayan yarası 11 yıldır çözülemeyen sit alanı sorunu, 25.06.2019 tarihinde Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünde Belediye Başkanı İhsan Talay’ın bizzat katılımı ile gerçekleştirilen toplantı neticesinde 3 ay bile sürmeyen kısa bir sürede çözüm aşamasına geldi. Başkan İhsan Talay, projeyi oldukça önemseyerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında sit alanının imara açılması için gerekli olan koruma imar planı yapımı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2019 yılı yatırım programına alındı ve bakanlık çalışmalara başladı.
İhsan Talay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında “İlçemizdeki kale ve surlar yeniden değerlendirilerek sur yerleri tespit edilmiş 1. ve 2. derece sit alanları kaldırılmıştır. Yalnızca hisarlar ve surlar tescil dahilinde bırakılmış, harici alanların tamamı 3. derece inşaat izni verilen alan olarak kabul edilmiştir. Bazı parseller tamamen sit alanından çıkarılmış olup kalan yerlerde de inşaat yapılması için önümüzdeki en büyük engel aşılmıştır.” dedi.
Çalışmaları yerinde takip ediyor
Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, göreve gelmesiyle birlikte başlattığı çalışmaları bizzat yerinde takip ediyor.
İlçe için yapılan her türlü çalışmada sahada olan Talay; personelle ilgileniyor, sorunları yerinde tespit ediyor ve çözüm oluşturuyor.
Su Yükleme Cihazı 7/24 hizmette
Başkan İhsan Talay, tatil günlerinde ve belediyenin mesai saatleri dışında su yükleme ihtiyacı olan vatandaşların mağdur olmaması için su yükleme cihazını faaliyete geçirdi.
Cihazdan akıllı sayaç sahibi aboneler, 7/24 hizmet alabiliyorlar. Vatandaşların sistemi kullanabilmeleri için abone kartını cihaza takıp, dokunmatik ekrandan "YÜKLE" butonuna basmaları yeterli oluyor. İlk tahsilata kadar bir defaya mahsus 5 ton avans kredi, kart otomatik olarak aktarılıyor.
Aboneler, avans aldıkları suyun, ücretini ödedikten sonra yeniden avans kullanabiliyorlar. Avans Su Yükleme Cihazı belediye binasının girişinde hizmet veriyor.
Çiftçiler için verdiği vaatleri yerine getirdi
Göreve geldikten sonra ilk 100 günlük projelerini açıklayan Başkan İhsan Talay, çiftçiler için verdiği sözü yerine getirdi. Tarımsal üretimin sürekliliğini sağlayan çiftçiler için vaat ettiği Çelik Silolara Tayyare Meydanı'ndan yol verilmesi ve düzenlenmesi konusunda tüm çalışmaları tamamlayan Talay, böylelikle önemli bir sorunu çözmüş oldu.
Yeni evlenecek çiftlere büyük destek
Belediye Başkanı İhsan Talay, Sosyal Sorumluluk Projelerinden Evlendirme Desteği Projesinin ilk etabı olan düğün salonlarının kiralama ücretini söz verdiği üzere sadece asgari masraflar seviyesine indirdi. 1200 TL olan yazlık ve kışlık düğün salonu kiralama ücreti Meclis kararı ile 420 TL+KDV’ye düşürüldü. Talay, “ Belediyemiz, ilçemizdeki yeni evlenecek çiftlerimizi artık bir müşteri olarak değerlendirme dönemini kapatmıştır. Yazlık Düğün Salonumuzun Üzerini Kapatma Projemizin; tasarım, araştırma-geliştirme ve maliyetlendirme iş ve işlemleri tamamlanmış bulunmaktadır. Tüm yeni evlenecek çiftlerimize ve sünnet düğünü yapacak vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.
Kadınlar için ücretsiz kültür turlarını faaliyete geçirdi
Pınarhisar Belediyesi, Başkan İhsan Talay önderliğinde ilçede yaşayan kadınların doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmış şehirler ile tanışma fırsatı yakalaması için ücretsiz gezi turları düzenleyecek. Pınarhisar’da yaşayan kadınlar yıl boyunca devam edecek olan turlara ücretsiz olarak katılabilecekler.
Bu kapsamda ilk tur 30 Ağustos’ta Ankara’ya düzenlenecek. Kültür turlarına katılmak isteyenler detaylı bilgi ve kayıt için Pınarhisar Belediyesi’ne müracaat edebilirler.

 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bunu da duyalım sizden 23 Ağustos 2019 Cuma 02:40:36

    En kutlu ve halkçı hizmet üreticiler kooperatiflerini teşvik ederek malın hem üretici hem de tüketici yararına en optimum yoldan piyasaya arzıdır.