Aybek, “Yolumuz Atatürk’ün Yolu, Sevdamız Uzunköprü”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı başvuru süreci 21 Kasım’da başlamış ve 5 Aralık itibariyle sona ermişti. İlçemiz Uzunköprü’de de CHP’den belediye
başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için çeşitli isimler başvurularını gerçekleştirdi. Bu isimlerden birisi de partinin geçmiş dönem ilçe kadın kolları başkanı olan Menşure Aybek oldu. Aybek gazetemize yaptığı açıklamada belediye meclis üyeliği yoluna, “Yolumuz Atatürk’ün Yolu, Sevdamız Uzunköprü” mottosu ile çıktığını vurguladı.
Yaşadığı ilçeye faydalı siyaset üretmek adına bu kararı aldığını ifade eden Aybek, siyasi tecrübesi ile Uzunköprü’ye katkı sunmak için çalışacağını ifade etti. Aybek gazetemize yaptığı açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi Uzunköprü Belediye Meclis Üyeliği Aday Adayı Yolumuz Atatürk'ün Yolu. Sevdamız Uzunköprü.  Emeğimiz Var. Sözümüzde olmalı. Samimiyiz çünkü kendimiz için değil bu memleketin taşına, toprağına, demokrasisine, Cumhuriyetine, bayrağına her şeyine sahip çıkmak adına siyaset yapıyoruz Kim ne derse desin yapmaya devam edeceğiz” dedi. Aybek bir kadın siyasetçi olarak 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 89. yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, “Avrupa’da birçok ülkede kadınlar bu haktan mahrum iken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına verdiği değeri gösteren bu tarihi devrim için hem Ata’mızın ulu şahsına hem de bize bu cennet vatanı savaş meydanlarında sırtında bebeği ile cephane taşıyarak emanet eden Kahraman Türk Kadınlarımıza bir kez minnetimi sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol