"Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içinde"

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü mesajı yayınladı.

Vali Ekici, tarihin dönüm noktası olan sürece değinerek 109. yılı dolayısıyla onur ve gurur yaşandığının altını çizdi.
Vatan toprağının savunması için yapılan fedakarlıkları ifade eden Vali Ekici açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi;
"Şanlı Ordumuzun, vatan topraklarını korumak ve savunmak için vatan ve mukaddesat uğrunda on binlerce Şehit vererek kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.
Çanakkale Zaferi, bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin mimarı yüce ecdadımızın en güzel eserlerinden biridir.İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kelimeleriyle Çanakkale “Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan” zaferin adıdır.
Tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren dili, rengi, etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.
Bizler millet olma bilinciyle, en güç koşullarda bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz. “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe kanlarıyla nakşeden kahraman şehitlerimizden ve yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren atalarımızdan ilham ve kuvvet alarak, her daim ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olacağız.
Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.
Millet olarak bizler; kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan ve bizlere emanet eden şehitlerimizin emanetini sonsuza dek koruyacak ve daha yükseklere taşımak için bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum." (Haber Merkezi)


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol