Avukat Kılıç, kooperatif başkanları ile bir araya geldi

Uzun yılardır Kırklareli’nde Avukatlık yapan Zeki Kılıç 8 Kasım Çarşamba günü saat 10:00’da Lozengrad Otelde Kooperatif Başkanları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

8 Kasım Çarşamba günü saat 10:00’da Kırklareli Lozengrad Otel’de sabah kahvaltısında Kooperatif Başkanları ile bir araya gelen Avukat Zeki Kılıç, kahvaltı sonrasın Kooperatif Başkanlarına köylerdeki sorunlar ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kılıç konuşmasında şunları kaydetti;
“Bir derdimiz var ortak bir derdimiz var aslında. Birlikte bir harekete başlamamız gerekiyor. Hiçbir yere aday değilim, hiçbir siyasi partilerden beklentim yok. Bundan sonrada olmayı da düşünmüyorum. Hiçbir ticaretin içinde de değilim. Hepimizin soruları var. Resmi istatistiklere Türkiye’nin en batak, en batmış şehri Kırklareli. Yani en kötü 10. İl’iz. Yolları olan içme suyu olan eğitim açısından iyi bir kent için hiç iç açıcı değil. Bu gün bakıyoruz bütün meralarımız kara çalı altında. Niye hayvan kalmadı, insan kalmadı. Bütün köylerinizin yolları var, içme suları var, okulları var. Buna rağmen çok kan kaybediyoruz. Artık köylerde genç nüfus kalmadı. Herkes ya Kırklareli’ne geldi ya da büyük şehirlere göç etti. Maalesef köyler tamamen boşalmak üzere. Köyler artık bir kaç yaşlının yaşadığı yerler haline geldi. Beni bilenlerinizi bilir ben bazen köyleri gezerim köy kahvelerine oturup insanlarla sohbet ederim onların dertlerini dinlerim. Çünkü ben bir köylüyüm, köylü olduğum içinde köyleri seviyorum”
“Daha güzel bir yer, daha güzel bir köy, daha güzel bir şehir
yaratabiliriz”
“Ben hepinizin mahallerine ve köylerine gelip toplantı yapmak istiyorum.
Üniversitemizden, medya kuruluşlarından, entellektuellerden, meslek gruplarından, belediyemizden, ilçe belediyelerinden, şimdiye kadar siyasetin içinde yer almış herkesten her kesimden destek istiyorum. Çünkü bu sadece bir partinin işi değil. Artık bu kısır döngüden çıkmalıyız sadece o partinin bu parti diye çalışmak yetmiyor”
“Çok büyük derdimiz var”
Kızlar köylerde yaşayan çocuklarımız ile evlenmiyorlar. Kızlar köylerde yaşayan gençler ile evlenmezler ise köyde ki nüfusu artırmamız mümkün mü? Bunun muhakkak bir sebebi vardır. Bizim bu sebebi bulup, bu sebebi çözmemiz lazım”
“Evlene bilmek için mutsuzlar”
Sırf evlene bilmek için köylerini terk edip asgari ücret ile çalışarak mutsuz yaşıyorlar. Bu nedenler ile biz kadınları dinlemek zorundayız. Bu toplantılara kesinlikle kadınları davet etmeliyiz. Onlarında görüşünü alalım. Genç, yaşlı, ihtiyar, aklı çalışan, çalışmayan kim olursa olsun herkesi çağırıp bilgilendirmemiz lazım ve köylerimizin nüfusunu artırmamız lazım. Yoksa yakında köy diye bir şey kalmayacak”
“Çalışmalarımızı kitap haline getirmek istiyorum”
“Bu çalışmayı bir kitap haline getirmek ve bu kitabı tüm siyasi partilere, basın yayın kuruluşlarına ve ilgili olan herkese ücretsiz olarak göndermeyi düşünüyorum.” Dedi. Herhangi bir kar amacı gütmeden bu çalışmayı yapacağını belirten Kılıç,” Ben naçizane olarak bir çalışma başlatıyorum ve hepinizden desteklerini bekliyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye aktardı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol