Avrupa’nın modası Kırklareli’nde üretiliyor

Kırklareli’nde üretilen tekstil ürünleri Türkiye başta olmak üzere Avrupa’ya kadar uzanıyor. Bayan tekstil üzerine üretim faaliyetleri gerçekleştiren Işık Tekstil, Türkiye ve Trakya için de önemli bir istihdam sahası sağlıyor. Kırklareli Babaeski yolu üzerinde üretim faaliyetlerine devam eden firma, Türkiye ve Avrupa’da önemli markalara üretim gerçekleştiriyor.

Kırklareli başta olmak üzere Trakya için önemli bir istihdam sahası yaratan Işık Tekstil, Aster Tekstil ile ortaklık yaparak önemli üretim faaliyetleri içerisinde çalışmalarına devam ediyor. Uzun yıllar üretim faaliyetlerini gerçekleştiren firmada; dikim, ütü ve paketleme bölümleri çalıştırılıyor.
“Firma büyüyecek,
istihdam artacak”
Hâlihazırda devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Aster Tekstil Üretim ve K. Gv Sorumlusu Turan Oğuz, “Şuan da 170 civarında çalışanımız mevcut. İlerleyen yıllar için hedefimiz 300 – 400 kişilik kadro ile hem firmamızı hem de bölgemiz için istihdamı arttırmayı hedefliyoruz” sözlerini dile getirdi.
Bayan konfeksiyonda
güçlü adımlar
Türkiye’de önemli markalar ile çalıştıklarını ifade eden Işık Tekstil Üretim Koordinatörü Naziye Kulakçı, üretilen ürünlerin kabul gördüğünü ve üretim kalitesinde önemli bir seviyeye geldiklerini ifade ederek “ sözlerini dile getirdi.
18 – 30 yaş arası
vasıfsız işçi alımı
Sağlanan istihdam ile ilgili önemli bilgiler veren Işık Tekstil Üretim Koordinatörü Kulakçı, “18 – 30 yaş arasında vasıfsız eleman alımı gerçekleştiriyoruz. 30 yaş üzerinde ise vasıflı eleman olmasını tercih ediyoruz. Vasıfsız elemanlarımızda, işi öğretmeyi hedefliyoruz tabi ki, ancak öğrenmek için de en uygun yaşlardan sonraki dönemlerde vasıf arıyoruz. Eleman alımında genelde bayan olmasını tercih ediyoruz” sözlerini kaydetti.
İngiltere’ye kadar uzanıyor
Bayan konfeksiyon üzerine üretim faaliyetlerine devam eden Işık Tekstil, Aster Tekstil ile ortaklığıyla birlikte hızlı bir yükseliş gerçekleştirerek, ihracatta da önemli bir yer elde etti. İngiltere gibi moda ve ticaretin önemli ülkelerine de ihracat gerçekleştiren firma, Türkiye’de de önemli markalara ürün satışı gerçekleştiriyor.
Kırklareli sevgisi, başarının sırrı
1996 yılında başka bir firmada muhasebeci olarak çalışan Ali Işık, çalıştığı firmanın kapanması üzerine kendi fikrinin peşinden gitti. Aynı yerde üretimi devam ettirmek isteyen Işık, bu işi yapabileceğine inanarak Kofçaz’da kapanan firmanın ardından bu işe atıldı. Zamanla ilerlediğini fark eden Işık, bu alanda önemli mesafeler kat ederek bir dönem başka bir tekstil firması ile ortaklık yaptı. Son olarak Aster Tekstil ile ortaklık yaparak üretim kalitesindeki çıtayı da oldukça yukarı çeken Işık, Kırklareli’ni sevdiği ve halkının çalışkan olduğuna inandığı için böyle bir girişim içerisine atıldığını ifade etti.
Trakya’nın istihdamı artacak
Gelecek yıllarda istihdam edilecek çalışan sayısının da artacağı bilgisini veren firma yetkilileri, Babaesk’de de faaliyette olduklarını dile getiriyor. Kırklareli sevgisiyle yola çıkan Işık Tekstil Sahibi Ali Işık, Aster Sahibi İsmail Koçali ile gerçekleştirdiği ortaklık sonucunda önemli başarılar elde etti. Aster Üretim Koordinatörü F. Mehmet Baysal, Işık Tekstil Üre

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol